For mens Milan-veteranen Olivier Giroud (36) rettet opp straffebommen med å sende laget til sin første Champions League-semifinale siden 2007, ble tirsdagens skjebnekamp et rent mareritt for Napolis største helt.

Mannen som har fått kallenavnet «Kvaradona» etter Napoli-guden fra Argentina, misbrukte muligheten fra krittmerket da det gjaldt som mest, etter at Milan-stopper Fikayo Tomori hadde handset innenfor boksen.

På stillingen 0–1 og et kvarter igjen å spille, var straffesparket for løst og for dårlig plassert, og Milan-keeper Mike Maignan gjorde en glimrende redning.

Med 12 mål og 10 målgivende pasninger denne sesongen har Napoli-helten fått mye av æren for at de lyseblå stormer mot sitt første ligagull siden Maradona løftet trofeet i 1990, men i Champions League-kvartfinalen slet han mot Milan-kapteinen Davide Calabria.

Samtidig fortsatte han å prøve tross at han ble stoppet ved flere anledninger, og skapte også flere store sjanser for vertene.

– Det finnes ikke en morsommere fotballspiller i Europa, mener TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg.

Til tross for straffebommen, ble han kåret til banens beste spiller hos statistikktjenesten Sofascore:

Foto: Sofascore

Norske Leo Skiri Østigård ble byttet inn med et kvarter igjen av ordinær tid, og var nær en utligning på overtid. Midtstopperen traff imidlertid ikke på headingen på innlegg fra Kvaratskhelia.

– Det kan skje den beste, men det er selvfølgelig kjipt, sier Leo Skiri Østigård til TV 2 om straffebommen.

– Det er kjipt å ryke mot et lag vi føler vi er bedre enn, sier Østigård.

Like etter Østigårds sjanse nikket spissen Victor Osimhen inn utligningen for Napoli, men det var for sent for Napoli, som ikke klarte å utligne sammenlagt med kun et drøyt minutter igjen på klokken.

Dermed var det Olivier Giroud og Milan som kunne juble. Franskmannens scoring gjorde at de svarte og røde tok seg videre til semifinalen, etter fantastisk forarbeid av Milan-juvelen Rafael Leão, som ble kåret til banens beste spiller av UEFA.

Portugiseren stormet 60 meter med ballen, forbi flere motspillere, før han serverte Giroud på åpent mål. Før det hadde den portugisiske unggutten også skaffet straffe, men da bommet Giroud fra ellevemeteren.

– Det var veldig spesielt for meg. Jeg var frustrert etter å ha bommet på straffe. Det er lenge siden jeg har bommet på en, sier Giroud til UEFA etter kampen.

GLEDE: Theo Hernández og Olivier Giroud knyttet nevene etter kampen. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / NTB

Det er også forrige gang Milan klarte å kvalifisere seg til semifinalen i Champions League. Nå møter de byrival Inter eller portugisiske Benfica. De to lagene møtes i Milano onsdag, hvor Inter har med seg en 2–0-ledelse fra første kamp.

– Milan har vært solide de siste ukene, og de viste det igjen i kveld. Prestasjonen var perfeksjon, sier den tidligere Manchester City-spilleren Joleon Lescott hos BT Sports.

– Det er en utrolig forestilling av Milan. Det var et mesterstykke defensivt til tider, sier Peter Crouch, som tapte finale for Liverpool mot Milan i 2007.