18 år gamle Marius Sivertsen Broholm ble den store helten for Kristiansund.

To mål fra midtbanespilleren i annenomgang sørget for 4–2-seier og muligheten til å spille playoff mot 14.-plassen i Eliteserien.

Vinneren får eliteserieplass neste sesong.

Kristiansund endte som nummer fire i OBOS-ligaen denne sesongen og måtte gjennom to hindre før en eventuell finale.

Kristiansunderne slo ut Bryne av kvalifiseringen på straffesparkkonkurranse tidligere denne uken, og måtte på besøk til Kongsvinger for en ny test.

Der fikk de fremmøtte i 15 minusgrader på Gjemselund servert en aldri så liten målfest.

KALDT: Da det sto 1–4 på resultattavlen i Kongsvinger begynte hjemmefansen å få nok av både kulden. Foto: Annika Byrde / NTB

Oskar Sivertsen ga Kristiansund en drømmestart på playoff-semifinalen med et mål etter allerede syv minutter.

Først i annen omgang utlignet Kongsvinger ved Martin Hellan, men dette var aldri noe annet enn Kristiansunds kamp.

Benjamin Stokke svarte for gjestene bare minutter senere, og Kristiansund var tilbake i ledelsen.

Med snaut 20 minutter igjen på klokken forærte Kongsvingers Victor Grodås 3–1 til KBK med en kjempetabbe. Den utnyttet Broholm maksimalt og satte sitt første.

Samme mann punkterte kampen etter en kontring seks minutter før slutt.

Da spilte det ingen rolle at Kongsvinger – som sist spilte på det øverste nivået i Norge i 2010 – reduserte én gang minuttet etterpå.

Kristiansund er klare for playoff-finale.