HAUGESUND - LECH POZNAN 3–2/VADUZ - ODD 0–1

Rosenborg tok med seg et greit uavgjortresultat hjem fra mesterligakvalifiseringen i irske Dundalk onsdag.Tidligere torsdag kveld sørget Brann for en stor norsk opptur da de slo slovakiske Ruzomberok 1–0 på bortebane i kvalifiseringen til europaligaen.

Men også de to andre norske lagene i aksjon imponerte.

Haugesund ledet 3-0, men to baklengsmål mot slutten gjør at det går mot en vrien returkamp borte mot polske Lech Poznan i europaligakvalifiseringen.

Med scoringer fra Liban Abdi, Haris Hajradinovic og Shuaibu Ibrahim ledet FKH hele 3-0 med et drøyt kvarter igjen å spille. Hadde rogalendingene klart å holde nullen torsdag, ville mye av jobben vært gjort.

I stedet er det nå full spenning før bortekampen i Polen neste uke. Det sørget Radoslaw Majewski for da han med hodet stanget inn Poznans viktige bortemål i det 75. minutt.

På overtid reduserte i tillegg Darko Jectic til 2-3 fra straffemerket. Dommeren slo ned på Bruno Leites felling av Mihai Radut.

– Det er klart dette er bittert. Vi spilte en fantastisk kamp i 80 minutter, men det er det som skjer på overtid som irriterer mest. Det var dårlig håndtert av oss, sier FKH-trener Eirik Horneland til NTB.

Tøft

Det som kunne vært et fantastisk utgangspunkt, ble til slutt "bare" et forsprang på ett mål. Poznans to bortemål kan vise seg å bli problematisk for FKH.

Horneland er forberedt på ordentlig kok og en tøff atmosfære i bortekampen.

– Det må vi regne med. Med dette resultatet vil de mobilisere alt der nede. Vi får nå se hvor tøffe vi er i nøtta, sier han.

Kampens første scoring i det 24. minutt var av det utsøkte slaget. På et innlegg fra Alexander Stølås klarte Abdi å rettvende seg og dunket inn 1-0 via tverrliggeren og i nettmaskene.

Rett etterpå kunne det like godt stått 2-0, men Hajradinovic hadde ikke centimeterne på sin side da han skjøt et frispark i tverrliggeren.

Gytkjær tilbake

Lech Poznan hadde sine sjanser, men det var Hajradinovic som kunne doble hjemmelagets ledelse i det 71. minutt etter en kontring. Scoringen kom like etter at gjestenes Majewski hadde rotet bort en kjempesjanse.

To minutter senere økte Ibrahim til 3-0. Alene med Poznans målvakt gjorde han ingen feil.

Dessverre for FKH skulle polakkene komme tilbake og skape spenning i matchen.

Christian Gytkjær var torsdag tilbake på gamle trakter. Dansken, som spilte for Haugesund mellom 2013 og 2015, kom ikke i målprotokollen for bortelaget. Han ble tatt av banen etter 79 minutter.

Occéan avgjorde for Odd

Olivier Occéan sikret Odd 1-0 over Vaduz i Liechtenstein torsdag. Telemarkingene har dermed et godt utgangspunkt før returkampen i europaligakvalifiseringen.

Da en sjansefattig første omgang så ut til å ebbe ut målløs, tryllet Odds veteranspiss fram en scoring av det smått akrobatiske slaget. En ball fra Jone Samuelsen var på vei å ende bak Occéan, men han klarte likevel å vri beinet bakover og fyre av et skudd som føk via stolpen og i nettet.

Etter pause åpnet kampen seg mer opp. I det 51. minutt var Vaduz bare noen få centimeter unna 1-1 etter at Axel Borgmanns skuddforsøk fra 30 meter traff innsiden av stolpen. Heldigvis for Odd spratt ikke ballen videre inn i garnet bak Sondre Rossbach.

Det ble bare med det ene skremmeskuddet for hjemmelaget i annen omgang. Odd klarte å få god kontroll og nektet Vaduz å komme til sjanser.

Riku Riski hadde sine muligheter til å fjerne all spenning før returkampen i Skien. Han burde spesielt tatt vare på sjansen han fikk alene med keeper ni minutter før slutt. 27-åringen var ikke besluttsom nok, og dermed kunne Vaduz' målvakt avverge med beinet.