Etter at Youri Tielemans ga Arsenal en marerittstart på kampen med en tidlig scoring, våknet Arsenal-spillerne for alvor til live.

– Reaksjonen vår etter Leicester-målet var den viktigste delen av prestasjonen vår i dag, sier Alexandre Lacazette etter kampen.

David Luiz utlignet med en godt hodestøt, før Alexandre Lacazette fullbyrdet snuoperasjonen fra straffemerket. Også Nicolas Pépé – som var et konstant uromoment for Leicester-forsvaret – tegnet seg på scoringslisten.

Dermed tok Arsenal tre svært viktige poeng, og for andre kamp på rad gikk de fra å ligge under til å gå seirende av banen.

– Jeg er veldig stolt av laget og måten vi reagerer på når vi får en skuffende start. Etterpå ser vi bra ut, det ser ut som vi har selvtillit, sier Mikel Arteta etter kampen.

Kanskje kom selvtilliten etter torsdag? Da snudde Arsenal det mot Benfica i Europa League, i en kamp der Bukayo Saka og Pierre-Emerick Aubameyang briljerte.

Engelskmannen var nest sist på ballen på begge målene til Aubameyang da Arsenal tok seg videre i Europa League etter å ha snudd 1–2 til 3–2 og avansement:

Erstatterne imponerte

Mikel Arteta gjorde hele seks endringer på laget til bortekampen mot Leicester, på en arena der Arsenal har slitt. Før søndagens oppgjør manglet The Gunners krutt på King Power Stadium: De tre siste oppgjørene hadde endt med tap – og på disse tre bortekampene hadde Arsenal fått flere røde kort enn scoringer.

Før kampen varslet Arteta at «det var flere spillere som fortjente sjansen til å vise seg frem», og det gjorde angrepsspillerne Pépé, Willian og Lacazette.

Alle var nemlig involvert med målpoeng: Pépé og Lacazette med én scoring hver, mens Willian noterte seg for to målgivende pasninger.

Den andre assisten til Willian kom etter en nydelig kontring, der også Martin Ødegaard var involvert. Han har ved flere anledninger i sin fortsatt korte Arsenal-karriere vært tredje sist på ballen.

Ødegaard venter fortsatt på sitt første målpoeng for klubben.

Nordmannen startet som nevnt på benken, men ble byttet inn like før pause da Emile Smith-Rowe måtte kaste inn håndkleet etter å ha pådratt seg en skade.

MYE INVOLVERT: Martin Ødegaard hadde et godt innhopp for Arsenal, men heller ikke denne gangen ble det målpoeng på nordmannen. Foto: TIM KEETON / X01348

Mistet to til skade

For Leicesters del ble det en tung dag på jobben. Brendan Rodgers menn har hatt en strålende sesong og er på 3. plass, med like mange poeng som Manchester United (bare bak på målforskjell), men nå står de i fare for å havne litt bakpå.

Dersom de røde djevlene tar alle poengene i sin tøffe kamp mot Chelsea senere søndag vil avstanden mellom de to være på tre poeng, i tillegg til at det allerede er 13 poeng opp til serieleder Manchester City, som slo West Ham lørdag.

Ikke nok med det: Torsdag ble de slått ut av Europa League med 0–2-sammenlagt mot tsjekkiske Slavia Praha, og søndag mistet de Harvey Barnes til skade. Kantspilleren forlot banen på båre etter det som så ut som en kneskade.

– Håper det ikke er så ille som det ser ut, skriver tidligere Leicester-spiss Gary Lineker på Twitter.

Også Jonny Evans ble byttet ut med skade.

Klokken 13.00 startet også kampen mellom Crystal Palace og Fulham. London-oppgjøret endte 0–0.