Tobias Lindström herjet med hjemmelaget da Vålerenga slo Frisk Asker 6-2 og inntok tabelltoppen i eliteserien ishockey.

Lindström scoret gjestenes tre første mål i Askerhallen og bidro senere også med en assist. Vålerenga er etter seieren to poeng foran Stavanger Oilers og tre foran Storhamar når alle i tettrioen har spilt 34 kamper.

Oilers-formen har falt etter jul, og laget tapte småpinlige 0–4 i toppkampen borte mot Storhamar torsdag.

Frisk Asker vant skuddstatistikken mot iskrigerne fra Vålerenga lørdag, men kunne ikke matche Vålerengas effektivitet. Lindströms tidlige ledermål etter et drøyt minutt ble 1. periodes eneste scoring. Han doblet ledelsen tidlig i 2. periode og punkterte langt på vei kampen med 3-1 etter Hampus Gustafssons redusering.

Senere scoret også Andreas Stene, Oskar Ekelund og Fliip Gunnarsson for Vålerenga.

Storhamar kan søndag utligne Vålerengas forsprang med seier over Ringerike når resten av helgens serierunde spilles.

Stavanger Oilers har spillefri denne runden. De møter Stjernen borte førstkommende torsdag.

Hele tabellen kan du se her (ekstern lenke).