Espen Bjørnstad hoppet lengst av alle med 96,5 meter og gikk ut i ledelse i langrennsdelen, 32 sekunder foran Riiber. Selv om verdenscuplederen tok igjen forspranget til landsmannen, klarte han ikke å holde unna for tyske Geiger, som endte Riibers rekke på fem strake seirer i verdenscupen.

– Det var en tøff dag her i Ramsau. Det var vanskelig å få til et godt resultat i bakken, men jeg er uansett fornøyd med å ende på podiet, sier Riiber til FIS.

Midtveis på den andre runden tok Riiber igjen Bjørnstad, men Riiber brakk samtidig staven. Det klarte nevnte Geiger, hans landsmann Fabian Riessle, samt østerrikske Lukas Greiderer, å dra nytte av, da de hentet inn nordmennene i det heftige snøværet i Ramsau.

Geiger så ut til å ha klart mest krefter og prøvde flere ganger å dra ifra Riiber på den siste runden. Nordmannen klarte å svare på Geigers gjentatte rykk, før de til slutt gikk inn til spurten mot hverandre. Der ble tyskeren for sterk og gikk inn til seier.

Tyske Vinzenz Geiger kunne juble for verdenscupseier i kombinert foran Jarl Magnus Riiber etter 10 km i tøffe forhold. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix

Bjørnstad ble nest beste nordmann på femteplass i det som ble en veldig skuffende dag for de norske løperne.

Jørgen Graabak, som har vært god i starten av sesongen, skuffet i hoppbakken og gikk ut halvminuttet bak Bjørnstad i langrennet. Graabak gikk som vanlig raskt i sporet og forserte et par plasser, men endte som nummer sju.

(©NTB)