Martin Johnsrud Sundby lå lenge usynlig i bakgrunnen, men slo til kort tid før mål og kopierte fjorårets NM-seier i skiathlon lørdag.

Veteranen slo Niklas Dyrhaug med 1,4 sekunder. Sundby hadde ingen problemer med å trygge inn seieren på 30-kilometeren. Bronsen gikk til Finn Hågen Krogh.

Sundby gikk billig og ventet på muligheten som bød seg. Den grep han på en solid måte.

PALLEN: Martin Johnsrud Sundby sammen med sølvvinner Niklas Dyrhaug og bronsevinner Finn Hågen Krogh. Foto: Rune Petter Ness

Det var langt fra høy fart under lørdagens tremil. Løperne byttet på å dra i tet, men ingen så meningen i å sprenge feltet. Dermed var det en stor gruppe som holdt sammen hele veien.

– Jeg hadde håpet at det skulle gå så sent som mulig. Jeg er fornøyd med at jeg får noen meter og klarer å avgjøre. Nå blir det to uker med intensiv trening. Dette er kanskje det siste rennet jeg går før OL, sa Sundby til NRK.

Neste måned jakter 33-åringen sin aller første individuelle mesterskapsgull under lekene i Pyeongchang.

– Jeg er nok ingen favoritt, men som alle andre som stiller til start så drømmer jeg om gull. Min store drøm er å ta gullmedalje, selvfølgelig. Men jeg forventer ikke at det skal skje.

MØTTE KONGEN: Martin Johnsrud Sundby fikk hilse på kong Harald etter sin NM-triumf. Foto: Rune Petter Ness

Dyrhaug var først inn på stadion ved skibyttet etter 15 kilometer, men måtte til slutt nøye seg med sølvet.

Krogh falt i en bakke da det var under fem kilometer igjen til mål. Det kostet krefter, men han klarte likevel å sikre NM-bronsen.

– Jeg hadde et litt ugunstig fall mot slutten. Da Martin rykket, følte jeg meg stiv, men jeg er fornøyd med en tredjeplass i dag. Jeg var ikke sterk nok på slutten, sa Krogh til NRK.

(©NTB)