Svahn var klart sterkest i finalen og knuste Kristine Stavås Skistad i spurten.

– Ganske skuffet nå, ikke fornøyd med meg selv. Jeg går ikke for det. Jeg skulle ta Linn sin rygg og gjør det motsatte. En stor tabbe for min del, oppsumerer Skistad til VG.

Likevel var det Emma Riboms fall i semifinalen – etter nærkontakt med favoritten Skistad – som var snakkisen.

Svenskene snakket om å legge inn en protest. Onsdag kveld opplyser FIS at den likevel ikke kommer.

– Sverige var oppe i juryrommet og så på hendelsen. De er uenige i avgjørelsen, men ingen klage, opplyser Synne Dyrhaug, mediekontakt i FIS.

– Jeg opplever at jeg blir overkjørt bakfra. Da er det ikke lett å holde seg på beina, sier Ribom til VG og de andre journalistene i Davos.

Litt senere på kvelden kom denne meldingen fra Skistad:

Det var en frustrert sprintstjerne som i tårer gikk rasende ut av målområdet.

– Jeg vurderer det som at jeg kanskje er borti staven hennes. Jeg tror ikke det er noe disk i det hele tatt. Jeg har ikke sett bildene, men blir veldig overrasket hvis det er nå, sier Skistad til VG.

– De vurderte protest i Toblach også?

– Jeg er vant til det. De får holde på, melder hun til svenskene.

Svenskenes trener er krystallklar i intervju med svensk Viaplay:

– Vi er ikke enige. Vi synes det er tydelig at hun feller Emma. De bedømmer det dit at hun ikke kan gå noe annet sted. Vi tenker det ikke er relevant. Når jeg ser det, så blir jeg nesten mer sint. Hun feller Emma, så hun skal diskvalifiseres, sier Stefan Thomson til Viaplay.

– Da må jeg skaffe meg briller, sier Viaplays Marthe Kristoffersen i studio, som mener det ikke er tydelig at Skistad kjører over bakskiene til svensken.

Rett etter målgang på semifinalen var Ribom i tårer og åpenlyst forbannet da hun var på vei mot sonen utøverne skifter.

Samtidig flokket svenske ledere seg rundt representanter fra FIS flere ganger. FIS mener at saken er en såkalt «race incident», altså noe som kan skje i kampens hete.

SVENSK SEIER: Til tross for Emma Riboms fall ble det svensk seier ved Linn Svahn. Kristine Stavås Skistad nummer to, Jessie Diggins nummer tre. Foto: Terje Pedersen / NTB

TV 2s skiekspert Petter Skinstad mener Skistad burde vært plassert sist.

– Uhell skjer, men når du ødelegger for konkurrentene bør du plasseres sist i heatet. Skistad for tett på Ribom der. Krevende å vurdere om dette ville holdt til avansement for Ribom, men heller ikke utenkelig å plassere henne som sjuende løper i finalen, skriver han på Twitter.

Landslagstrener Stig Rune Kveen mener svenskene er stresset.

– Jeg så ikke situasjonen, vi får bare se. Jeg har ikke hørt noe snakk om det, men det er noe fra svenskene hver gang. Det er litt artig, det virker som de begynner å bli stresset, sier Kveen til VG.

– Det er bortkastet tidsbruk (med protest). Når juryen har sagt at det er race incident får man ikke gjort det, sier Kveen.

Svenskene vurderte også å legge inn protest på Skistad etter en hendelse på sprinten i Toblach lille nyttårsaften.

Før semifinaledramaet hadde vi allerede fått en skrell i kvartfinalen. Jonna Sundling, en av de største favorittene, røk i kvartfinalen. Hun var tydelig skuffet.

– Jeg går ikke bra nok, heatet går for sakte. Jeg går etter plan, men kommer meg ikke frem. Det er kjedelig, sier Sundling til VG.