Bayern München har vært suverene seriemestre de siste ti sesongene, men for første gang på ti år kan det bli tronskifte i Tyskland.

Julian Ryersons Borussia Dortmund leder Bundesliga med to poeng, men misbrukte muligheten til å rykke fra før Bayerns hjemmekamp mot tabelljumbo Hertha Berlin søndag.

I andre omgang freste gjestene mot domemren ved flere anledninger. Karim Adeyemi gikk i bakken i 16-meteren etter 64 minutter, men denne taklingen ble heller ikke sjekket av VAR:

Midtstopperveteran Mats Hummels headet ballen i mål i siste spilleminutt, men ble vinket av for offside. Deretter raste Dortmund-leiren og ropte på straffespark etter en hands-situasjon like før. Hverken Jude Bellingham eller trener Edin Terzic ble hørt, og det endte 1–1.

Bochum ligger på en foreløpig 15. plass i Bundesliga, og er tre poeng over playoff-plass etter poengdelingen mot Dortmund.

Bayern har avgitt mye poeng denne sesongen og spilt hele åtte uavgjorte kamper, og sparket manager Julian Nagelsmann 24. mars.

Lagene har følgende resterende kamper:

Med seier for Thomas Tuchel og Bayern søndag, vil de regjerende seriemesterne lede serien med ett poeng.

Dortmund jaget seiersmålet i hele andre omgang, men Bochum-keeper Manuel Riemann stoppet det ene forsøket etter det andre, og scoringene kom i åpningsminuttene:

• Anthony Losilia sørget for en drømmeåpning for hjemmelaget etter kun fem minutter med en perle i det lengste hjørnet.

• Serielederne brukte under to minutter på å utligne. Donyell Malen avanserte på høyrekanten før han fant Sébastien Haller i feltet. Spissen forlenget innlegget til Karim Adeyemi som satte ballen i det åpne buret.

Julian Ryerson startet kampen for Dortmund og ble byttet ut etter 85 minutter.

SNUBLET: Julian Ryerson og Borussia Dortmund fikk kun med seg ett poeng mot VFL Bochum. Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters