Sesongen er snart halvveis og FK Senja befester sin posisjon på toppen av tabellen. Men det er lenge igjen og laget tar på ingen måte av.

Lørdag startet FK Senja høstsesongen med hjemmekamp mot Stålkameratene.

I det som var en enveiskjørt kamp vant hjemmelaget hele 6-0 etter hattrick av Christer Johnsgård, to scoringer av Sebastian Jensen og ett av unggutten Torben Alapnes Århus.

FK Senja tok ferie på toppen av tabellen og vil også være serieleder i 3.divisjon, avdeling 6 etter denne runden.

Men trener Kjetil Warholm minner om at det er lenge igjen og at høsten blir tøff.

– Vi ligger veldig godt an, men vi har mye å bevise i forhold til å vinne på bortebane mot gode lag. Vi har mye å bevise i denne divisjonen hvis vi skal bli best til slutt. Det er der jeg har mitt fokus nå, sier han til Folkebladet.

Toppscorer Christer Johnsgård er enig med treneren sin.

– Vi blir å trene på, så er det egentlig ikke vits å fokusere så mye på tabellen. Vi er bare nødt til å ta en kamp om gangen. Vi vet at vi har mange tøffe kamper i høst og at det er en jevn divisjon, sier Johnsgård.

FK Senja skal blant annet møte de fleste topplagene på bortebane i høst, forutenom Junkeren som de spilte 2-2 mot borte i vår.

Meget fin rekke

Etter at Kjetil Warholm tok over laget i fjor, har det stort sett bare gått en vei for FK Senja. Nemlig oppover.

I fjor hadde laget en lang rekke med gode kamper og midt i sesongen var de inne i en periode med 11-0-1. Tidligere i år har Warholm sagt at det var tvilsomt at en lignende rekke ville være mulig i år, men akkurat nå står Senja med 8-1-0 på de siste ni kampene.

– Jeg mener fortsatt at de fem beste i årets avdeling er bedre enn de fem beste i fjor. Jeg mener fortsatt at hvis vi skulle klare det, så vil det være en mye større prestasjon enn i fjor. Vi har enda en vei å gå og en tøff bortekamp mot Frigg allerede neste helg, sier Warholm.

Noe som imidlertid ikke var like bra i fjor, var bortekampene i Oslo-området. Der endte laget opp med bare en seier og fire tap. I år har de spilt en kamp på østlandet. Den endte med seier 2-0 borte mot Korsvoll.

– Men vi kan fortsatt ende opp med like dårlig statistikk som i fjor, minner Senja-treneren om, og fortsetter.

– Vi må bare jobbe med oss selv når vi er ute på reise og at vi er skikkelig påskrudd. Det er veldig krevende og vi møter gode lag der nede. Spesielt Frigg og Lyn.

Og neste helg er det nettopp Frigg på bortebane for Senja.

Spissene herjet

I kampen mot Stålkameratene var det spissduoen Christer Johnsgård og Sebastian Jensen som tok mest fokus. Førstnevnte scoret tre og hadde en assist, mens Jensen scoret to ganger.

– Sebastian er en veldig fotballsmart spiller som er veldig lett å spille med og jeg tror han også skulle fått seg en assist til meg i dag, da jeg tror den offside-annulleringen var feil. Jeg følte jeg lå på rettsida, men jeg skal ikke si det for sikkert, sier Johnsgård, som trekker frem de som spiller spissene god.

– Vi får mange gode pasninger og i dag vil jeg jo fremheve Jørn (Persen) sine pasninger. Han har to assist til meg i dag og begge er veldig bra.

Kjetil Warholm var naturligvis fornøyd med det spissene og hele laget leverte.

– De er gode fotballspillere og gode fotballspillere spiller som regel godt i lag. Vi har jo Markus (Johnsgård, suspendert mot Stålkam) som også har spilt gode kamper sammen med både Christer og «Seb» på topp. Det er noe med gode fotballspillere, de får det til i lag også, sier Warholm.

Debut og A-lagsscoring for første gang

To ungutter fikk også vist seg frem i kampen mot Stålkameratene.

Torben Alapnes Århus har fått prøvd seg tidligere, både i fjor og i år, men aldri før har han gjort det han gjorde i kampen mot Stålkameratene, nemlig å få nettsus for A-laget.

Århus kom inn etter 78 minutter og ikke lenge etterpå tegnet han seg på scoringslista.

– Torben kjenner vi fra i fjor og i år, så han vet vi hva kan, sier trener Kjetil Warholm.

Men en debutant fikk også slippe til.

Etter 83 minutter gikk Magnus Richardsen ut og inn kom Martin Sandnes. Og det for første gang på A-laget.

– Martin har jeg sett på juniorlaget både i fjor og i år, men han har akkurat begynt å trene med oss. Det er egentlig et bekjentskap som er ganske nytt. Jeg er glad vi fikk gitt han noen minutter i dag, så vi fikk blitt litt bedre kjent med han, sier Warholm.

– Og han fikk markert seg med et gult kort også?

– Og det var helt rett å ta det gule kortet, så det var bra, svarer Senja-treneren.

Sandnes fikk det gule kortet da han stoppet en overgang, en såkalt «professional foul.»

Warholm gleder seg til å se mer av unggutten.

– Vi gleder oss til å bli mer kjent med han. Han er ung, ambisiøs og har lyst til å bli bedre. Det trenger vi i denne gruppen her. Jeg tror det kan være bra for oss å få noen nye som kommer opp og som har lyst til å bli bedre.

KAMPFAKTA:

3.divisjon, avdeling 6

Senja Stadion, 198 tilskuere

FK Senja - Stålkameratene: 6-0 (3-0)

Mål: 1-0 Christer Johnsgård (24), 2-0 Sebastian Jensen (28), 3-0 Jensen (45), 4-0 Johnsgård (47), 5-0 Johnsgård (66), 6-0 Torben Alapnes Århus (79)

Gult kort: Martin Sandnes, FK Senja. Alexandre Bernard Robert Pakutu. Erlend Henriksen, Alexander Iversen, Stålkameratene.

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten.