– Jeg hadde ikke forventet en sånn kamp. Men det er veldig deilig, ler Stine Skogrand til VG. Hun scoret ni mål på like mange skudd, var Norges beste forsvarsspiller og ble belønnet med toppkarakteren 10 poeng på VG-børsen. For aller første gang.

Men den store premien kom ikke da hun ble hyllet av kronprins Haakon og 7514 lykkelige tilskuere i Trondheim Spektrum. Onsdag får hun et etterlengtet gjensyn med Adam (4), Aron (1) og mannen Eivind Tangen (30) i Danmark. Håndballparet har bodd i Herning i seks år.

Etter syv VM-kamper i Norge flytter håndballjentene til Danmark. Norge spiller semifinale i hennes hjemby fredag.

– Nå er jeg lettet, glad og gleder meg til å se gutta igjen. Jeg har ikke møtt dem på tre uker og tre dager, sier mamma Skogrand.

Hun har hatt med seg begge sønnene som babyer til mesterskap. Senest i fjor hadde hun med moren og lille Aron til EM.

– Men nå har jeg vært innstilt på å være borte fra dem så lenge. De har hatt det utrolig bra hjemme med pappaen sin og besteforeldre. Det hjelper veldig på. Jeg har savnet dem selvfølgelig. Jeg er sykt glad at jeg ikke må vente til etter VM med å se dem, sier bergenseren.

– Hun gjorde det sinnssykt bra, sier Ingvild Bakkerud.

Klubbvenninnen fra Ikast fulgte opp Skogrands prestasjon med fem scoringer og omtrent like bra forsvarsspill.

– Stine gjorde en superkamp, sier Silje Solberg-Østhassel. Keeperen har hatt med seg babydatteren gjennom hele VM.

– Det er imponerende. Det er lang tid uten barna. Som mor selv ser jeg at det er tøft, sier hun.

Nå forventer Skogrand seg en «stygg» semifinale mot Danmark i hjembyens storstue, Boxen, fredag. Mer om det til slutt i saken.

Skogrand slo ikke sin rekord på 12 scoringer fra OL-kvaliken mot Romania i 2012. Men i en kaoskamp av dimensjoner kom hun i gang med å sette et straffekast etter at Nora Mørk hadde bommet. Til slutt kun hun slippe jubelen løs etter fem scoringer fra høyrekanten og fire susende straffer.

Bommen i sluttsekundene mot Frankrike er glemt.

SUPERFORM: Stine Skogrand setter ett av sine ni mål på Nederland-keeper Yara Ten Holte. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Vi har ikke sette deg spille en bedre landskamp?

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Den var en deilig dag å ha dagen på i en VM-kvartfinale. Jeg blir spilt til gode sjanser og jeg er veldig glad for at jeg satte dem i mål.

I Posten Cup rett før VM bommet Skogrand på 11 av 12 skudd i Posten Cup. Hun scoret kun på et straffekast i løpet av tre kamper.

– En enorm forskjell?

– Ja, jeg vet ikke hva som har skjedd, jeg. Jeg har fått litt mer spill og trening på (høyre)kanten. Jeg tenker ikke så mye på hva som har skjedd, egentlig. Det handler om å se framover og gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med.

STRÅLENDE: Stine Skogrand jubler for VM-semifinale sammen med Nora Mørk (til høyre) og Maren Aardahl. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg er bare kjempelettet. Det var ikke noe alternativ ikke å komme til semifinalen. Det var en slitekamp. En rotekamp. Heldigvis hadde vi medgang til slutt.

Skogrand er temmelig sikker på at Danmark slår Montenegro i kvartfinalen onsdag kveld.

– Ja, det blir vel Danmark. Det blir en fet stemning i Boxen om det blir Danmark vi møter.

– Hvordan blir det?

– Det blir stygt, ler Stine Skogrand

– Du tror det?

– Danmark liker å spille veldig tøft. Det gjør de jo. Men vi kan også spille tøft. Det blir «stygt» på den måten at det blir en jevn og hard håndballkamp, sier hun.