Real Madrid jaktet en utligning etter pausen. Og etter 13 minutter havnet ballen hos fenomenet Jude Bellingham. Med et vidunderlig treff forlot ballen høyrefoten. Ballen steg og steg og gikk i krysset til venstre for Marc André ter Stegen i Barcelona-målet. Det var nesten så man måtte blunke og se om alle nettmaskene fortsatt var på plass etter den spinnville suseren fra den 20 år unge engelskmannen.

– Han forandret kampen for Real Madrid. Men det er ikke min jobb å bedømme motstanderen, sier Barcelona-keeper Marc André ter Stegen om Bellingham på TV 2s sending.

HYLLER BELLINGHAM: Erling Braut Haaland la ut dette i sosiale medier etter at Jude Bellingham scoret et spinnvilt mål mot Barcelona lørdag. Foto: Erling Braut Haaland/Instagram

En annen måltyv som fulgte kampen var Erling Braut Haaland som skal møte Manchester United med sitt Manchester City søndag. Haaland la ut en video av scoringen på sin Insta-story og skrev: «Unreal this guy».

De to juvelene fant tonen da de spilte sammen i tyske Borussia Dortmund og er kompiser.

SAMMEN: Jude Bellingham (t.v.) og Erling Braut Haaland sammen i Borussia Dortmund i februar 2021. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

«Jude Bellingham er kongen av El Clásico», skriver den spanske storavisen Marca.

På Olympiastadion i Barcelona var det celebert publikum. De evigunge rockerne i legendariske Rolling Stones, Mick Jagger og Ronnie Wood, fulgte kampen fulle av begeistring.

BEGEISTRET: Rolling Stones Mick Jagger (t.v.) og Ronnie Wood lørdag. Foto: LLUIS GENE / AFP / NTB

Barcelona spiller med den berømte tunge-logoen til Rolling Stones på drakten, fordi musikkdelingstjenesten Spotify er sponsor.

Rolling Stones-medlemmene så ut til å kose seg på tribunen. Og det ble en god ettermiddag for gjestene. Og for å si det med Rolling Stones og «Good Times»: «La la la all night long. Come on and let the good times roll. We gonna stay here till we soothe our souls. If it take all night long». Bellingham ble lørdagens gode tider for Real Madrid.

Etter kampen la Bellingham ut et bilde på Twitter, en variant av coveret til Beatles-platen «Abbey Road» fra 1969. Beatles har også en meget kjent låt som heter «Hey Jude» fra 1968.

Lagkamerat Tchouameni Aurélien kommenterte innlegget slik: «Like A Belling Stone».

Og på overtid var Bellingham med på notene igjen og avgjorde kampen på volley fra fem meter. Han ble servert av Luka Modric som ble byttet inn i 2. omgang.

Med seier leder Real Madrid La Liga sammen med Girona med 28 poeng etter 11 kamper, Barcelona har 24 poeng. Det var Barcelona som jublet først lørdag ettermiddag.

Etter bare seks minutter tok hjemmelaget ledelsen i El Clásico. Og det var den tidligere Manchester City-kjempen Ilkay Gündogan som satte fyr på Olympiastadion da han scoret sitt første offisielle mål for Barcelona. Han var også litt heldig på vei mot mål, og via en Real Madrid-spiller fikk Gündogan ballen tilbake og satte den sikkert i mål.

MÅL: Barcelona-spiller Ilkay Gündogan scoret 1. omgangs eneste mål. Foto: LLUIS GENE / AFP / NTB

Bare fire minutter ut i 2. omgang var hjemmelaget nære å øke ledelsen. Barcelona fikk hjørnespark. Inigo Martinez satte en superheading, men traff stolpen. Men det ble gjestenes og spesielt Jude Bellinghams aften.