Det russiske skiforbundet har vedtatt å avlyse verdenscupfinalen i langrenn i Tsjumen 16.-19. mars.

Dette kommer som følge av avsløringene i russisk idrett. Seks russiske langrennsutøvere er mistenkt for å ha dopet seg i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

Det er ennå ikke klart hvor Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil legge verdenscupfinalen.

Seks russiske utøvere er suspendert i påvente at av IOC skal teste deres dopingprøver fra Sotsji på nytt.

Ga også fra seg skiskyting

Avgjørelsen skjer dagen etter at Russland avlyste verdenscuprennene i skiskyting, etter trusler om boikott av rennene i kjølvannet av McLaren-rapportens avsløringer om systematisk doping i russisk idrett. Tsjekkia var først ute med beslutning om å boikotte rennene i Tjumen, og Norges Skiskytterforbund har fulgt opp med brev til IBU med krav om at Russland måtte fratas rennene.

Russlands skiskytterforbund informerte torsdag IBU om at man gir tilbake tildelingen av junior- og ungdoms-EM og verdenscuprennene i Tjumen. IBU vil senere finne nye arrangørsteder.

– Dette er et første viktig steg av Russlands skiskytterforbund for å vise IBU og idrettsverden at de tar situasjonen på alvor. Dette gjør også at skiskytterfamilien kan konsentrere seg om sporten vår under disse arrangementene, sa IBU-president Anders Besseberg i en pressemelding etter torsdagens ekstraordinære styremøte i München.

(©NTB)