– Det var et fantastisk renn. Det var veldig jevnt og veldig spennende. Det endte veldig bra for oss, med Halvor som igjen viser skikkelig bra hopping, sier landslagstrener Alexander Stöckl til VG.

Granerud hadde andre omgangs nest lengste hopp og hoppet seg opp fra femte- til andreplass. Det var til slutt kun Stefan Kraft som klarte å slå nordmannen.

– Han har jobbet hardt for det og får betalt. Jeg er fornøyd med resten av laget også, som viser god hopping. Det er første gang denne sesongen jeg føler vi får som fortjent med tanke på forhold, sier Stöckl, og sikter til de jevne og rolige forholdene.

– Det var deilig at han fikk smyge seg opp på pallen igjen. Han har slitt litt de siste helgene, men nå er han tilbake igjen, sier Marius Lindvik - som selv ble nummer ni - til Viaplay om lagkameraten.

Etter sesongens seks første individuell renn, står Granerud nå med tre pallplasseringer og tre renn hvor han ikke har klart å ta verdenscuppoeng. Granerud er med det oppe på femteplass i verdenscupen sammenlagt, 165 poeng bak verdenscupleder Karl Geiger.

Forrige sesongs verdenscupseier Halvor Egner Granerud åpnet sesongen med en tredjeplass og en seier i den første verdenscuphelgen for sesongen, men siden har det gått tråere. I Ruka klarte han ikke å kvalifisere seg til rennene, mens han ikke kom seg til den andre omgangen i det individuelle rennet i Wisla forrige helg.

I Klingenthal har det gått bedre med nordmannen, og etter et hopp på 136 meter i den første omgangen, lå han oppe på en femteplass før den andre omgangen.

Den gode hoppingen fortsatte i den andre omgangen, hvor nordmannen strakte seg ned til 137,5 meter. Det gjorde at han hoppet seg inn i ledelsen før de siste fire hopperne skulle i aksjon.

Hverken Kamil Stoch, Ryoyu Kobayashi eller Manuel Fettner klarte å holde seg foran Granerud, og dermed skulle det stå mellom Stefan Kraft og Granerud om seieren.

Kraft ledet med over ti poeng til Granerud etter den første omgangen, og klarte å holde seg foran Granerud med et hopp på 130 meter. Østerrikeren endte 5 poeng foran Granerud.

Robert Johansson (nummer åtte) og Marius Lindvik (nummer ni) endte begge blant de ti beste. Herrene har et nytt renn på søndag.

I kvinnenes hopprenn tidligere lørdag ble det også østerriksk seier foran en norsk utøver. Verdenscupleder Marita Kramer tok sin fjerde seier for sesongen i suveren stil, 21,3 poeng foran Silje Opseth.

Opseth, som også ble nummer to i fredagens renn, har dermed tolv pallplasser i verdenscupen i løpet av karrieren (seks andreplasser og seks tredjeplasser), men jakter fremdeles på den første individuelle verdenscupseieren. Av norske kvinnelige hoppere er det kun Maren Lundby (30 seirer), Anette Sagen (én seier) og Eirin Maria Kvandal (én seier) som har vunnet et verdenscuprenn siden kvinnenes verdenscup ble startet i 2011/12-sesongen.