Horneland var nemlig tilbake på Lerkendal for første gang som hovedtrener for et lag siden han i juni 2020 måtte ta sin hatt og gå som trener for nettopp Rosenborg.

Han fortsatte som assistenttrener i Brann samme sesong, før han i 2021 ble hovedtrener.

– Det var sikkert spesielt, sier Ruben Kristiansen til VG i pressesonen og smiler bredt.

Den 35 år gamle Brann-veteranen avslører deretter at han hadde følgende melding til sin egen sjef kort tid før kampstart:

– Jeg sa at «jeg håper du vinner, slik at du kan kjenne hvordan det er å vinne på Lerkendal». Jeg sa det fordi han ikke hadde så god statistikk med Rosenborg. Men i dag fikk han vist litt av hans filosofi. Jeg tror det var godt for å ham å vise at han ikke er en traust RBK-trener som han var.

Da VG spør hva Horneland svarte, smiler Kristiansen enda bredere:

– Han flirte med. Det er litt tonen vi kan ha i garderoben. Det må være takhøyde, sier han.

For gjestene fra Bergen serverte periodevis lekre og lange angrep, giftige kontringer og noen kombinasjoner det luktet svidd av.

Det resulterte i titalls sjanser, stor dominans og to scoringer signert Sivert Heltne Nilsen og Bård Finne.

  • Nilsen med et kontant hodestøt etter et frispark i første omgang.

  • Finne fikk endelig sin scoring drøyt ti minutter før slutt da han pirket inn ballen etter en flott bakromspasning.

LEDERMÅLET: Sivert Heltne Nilsen stanger Brann i ledelsen på Lerkendal onsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Horneland selv – og nesten hele Brann – troppen – hadde ikke tid til store deler av pressekorpset og føk rett ut i en ventende buss som skulle ta dem til Værnes og et fly til Bergen sent onsdag kveld.

Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen hadde imidlertid følgende tanker etter den solide 2–0-seieren.

– Bergen holder på å ta fyr. Det er et kok, jeg føler meg utrolig heldig som får spille på Brann nå. Det er drømmen. Jeg føler på takknemlighet, sier han til TV 2.

For Rosenborg ble onsdagskvelden bekmørk. De står med seks poeng etter fem serierunder og bare tre scorede mål.

Da VG spør RBK-trener Kjetil Rekdal hva han tror Horneland tenkte etter den råsterke Brann-seieren, svarer han slik:

– Han var sikkert fornøyd med laget sitt. Det er et paradoks at han slet fælt her og så har han et fantastisk fotballag nå. Det er en utfordring for alle som står her og skal leve opp til forventningene, som akkurat nå og i flere år har vært for høye basert på det nivået du står på, sier han.

Rekdal skrøt også av onsdagens motstander.

– De er gode ballsikre. De spiller ballen rundt og vi jager for å prøve å komme innpå dem. Men i andre omgang er de veldig smarte. De spiller rundt, vi springer mellom, og de klarer å suge kreftene våre ut. Det er en tøff annenomgang for oss å oppleve. Men vi må lære av dette her, sier han.

Fasiten etter 90 minutter i egen storstue er som følger:

  • To av spillerne måtte tåle kraftig kritikk for å ha pådratt seg gult kort for filming i løpet av den første omgangen. Rekdal varsler at han vil ta en alvorsprat med én av dem.

  • Samtidig viste onsdagens kamp at de fortsatt sliter stort i motstanderens boks. Rekdal hadde nemlig valgt Kristall Máni Ingason og Jayden Nelson fra start på topp. De to hadde hver sin gigantsjanse, men klarte enten ikke å treffe mål eller satte ballen rett på Brann-keeper Mathias Dyngeland.

Etter kampslutt svarte hjemmepublikum med å pipe Rosenborg-spillerne av banen, samtidig som de tilreisende bergenserne feiret høylytt.

Rekdal vil ikke være med på at Brann dominerte hele kampen. Han mener de første 45 minuttene var ganske jevne, selv om bergenserne hadde mye ballen midtveis. Han mener trønderne var på hugget første kvarteret. Så tok Brann over.

– Men andre omgangen er vi ikke i nærheten av å få skapt noe, skape noe trykk, vi slår fra oss ballen fordi vi er slitne, vi bruker for lang tid på å komme inn i presspillet vårt, få roe ned, spille lengre angrep, slik at vi kan være med å styre litt. Men Brann styrer stort sett alt i annenomgang, sier Rekdal.