Det så mørkt ut etter første omgang i Kristiansand. Ungarske Debreceni måtte vinne for å ta seg til kvartfinale og de startet strålende mot Vipers. Til pause var stillingen 10–15, og Vipers lå dermed under med fire mål sammenlagt.

I det siste minuttet var stillingen 26–27 og det så ut til at kampen skulle gå til ekstraomganger. Med ti sekunder igjen av ordinær tid fikk Vipers ballen og Lois Abbingh satte inn utligningen som gjorde at de gikk videre med ett mål bedre sammenlagt.

Vipers hadde et lovende utgangspunkt før lørdagens returmøte. De vant 29–28 i Ungarn og ville dermed gå videre med seier og uavgjort på hjemmebane.

Vipers måtte ut i play off etter å ha havnet på 4. plass i gruppespillet. Med liten margin har de nå sikret kvartfinale. Der møter de ungarske Györ.

På onsdag ble Vipers seriemestere for syvende år på rad, tre runder før sesongen er over.