TV 2 droppet flere av sportsnyhetene i FotballXtra 2. påskedag. Dermed ble det ikke fortløpende scoringer fra konkurrenten Discoverys eliteseriesendinger.

De to kanalene har kranglet i sesonginnledningen. Før påske valgte Fotball Media, som forvalter rettighetene på vegne av Norges Fotballforbund, å ta ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshow fra Eliteserien.

TV 2 har vist til nyhetsretten og la inn sportsnyheter regelmessig i FotballXtra for å kunne vise scoringene i Eliteserien. Det førte til stor irritasjon hos rettighetshaver Discovery og Fotball Media, selskapet som eies likt mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball og som forvalter fotballrettighetene.

Flere av sportsnyhetene var plutselig fjernet fra Tv 2s FotballXtra-sending mandag. I stedet la TV 2 opp til å vise scoringer i pausen og etter kampslutt.

Endringene er imidlertid fortsatt ikke nok for Fotball Media.

Tolkning ligger fast

Slik svarer TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther om mandagens endringer:

– Vi jobber hele tiden med å presentere et best mulig redaksjonelt produkt. Da er fortløpende redaksjonelle vurderinger en del av hverdagen.

– Vår tolkning av nyhetsretten ligger fast, basert på gjeldende lovgiving. Dette er en rett til det beste for seerne, og vi benytter denne retten i tråd med lovgivers intensjon, sier Årsæther til NTB.

Mer støy?

TV 2 forholder seg fortsatt retten til å vise mål fra pågående eliteseriekamper.

Dermed kan det fort bli støy rundt pausemålene også. Siste ord er neppe sagt i seerkampen mellom Discovery og TV 2.

Kristvang, daglig leder i Fotball Media mener at TV 2 fortsatt forsøker å omgå meningen med nyhetsretten. Han antyder at endringene TV 2 nå har gjort, ikke påvirker stevningen.

– Vi har samme holdning som før når det kommer til nyhetssendingene på TV 2 Zebra underveis i FotballXtra, skriver Kristvang i en tekstmelding til Aftenposten.

(©NTB)