Shiffrin har delt nyheten med et smilende bilde av henne og kjæresten, og med en rekke emojier, blant annet en forlovelsesring, og en av et par.

Hun har også bilde hvor hun stolt viser frem forlovelsesringen mens Kilde holder henne i hånden. Den samme meldingen har Kilde selv delt.

Bildet av de to er fra torget i skibyen Innsbruck i Østerrike.

– Jeg hadde bestemt meg allerede fra sykehuset i Innsbruck, sier Kilde om frieriet til VG under en opptreningsøkt på Olympiatoppen.

I januar falt Kilde stygt under utforrennet i Wengen før han ble fraktet til sykehus. Han fikk skulderen ut av ledd og et dypt kutt i leggen. Kilde mistet resten av alpinsesongen.

– Selve øyeblikket var veldig spesielt, litt typisk oss. Det var ikke veldig overromantisk, det var mer moro rundt det, sier Kilde og fortsetter:

– Jeg prøvde å gjøre det litt hverdagslig for å overraske henne litt. Det var morsomt. Jeg spurte om hun kunne hjelpe meg med en innspilling av en intern video, og så hjalp hun meg litt med det. Da var det ned på kne mens hun filmet meg.

PÅ RØD LØPER: Shiffrin og Aamodt Kilde sammen med Time Magazines storslåtte fest for å feire de «100 mest innflytelsesrike» i verden, i april i fjor. Foto: ANDREW KELLY / Reuters / NTB

– Vi har jo pratet om at det skal være oss, men jeg var jo så nervøs som jeg nesten aldri har vært før. Skjelven i knærne, beskriver Kilde om frieriet.

Amerikanske Shiffrin fra Vail i Colorado er tidenes mestvinnende alpinist. Hun har allerede rukket å bli en «norgesvenn».

Aamodt Kilde var i offentligheten så sent som for to dager siden da han fikk være med på Lindmos aller siste sending i historien.

Der forteller han også om forlovelsen, skriver NRK.

Gratulasjonene har strømmet på siden Shiffrin la ut meldingen på Instagram like etter klokken 01.

– Aaah. Jeg har aldri vært så glad for mennesker jeg ikke kjenner i det hele tatt! Gratulerer, skriver en åpenbar fan av de to.

En annen skriver:

Det finnes ikke nok glade, feirende, eller hjerteemojier for denne posten! Gratulerer til vårt favorittpar og to fantastiske mennesker!

Yaaaayyyy (endelig)! Gratulerer til begge to, skriver skihopper Eva Pinkelnig.

Paret bekreftet forholdet i slutten av mai 2021.

– Ja, vi er kjærester. Det er ganske nytt, men vi har kjent hverandre i seks år og nå klaffet det. Vi begynte bare å prate sammen. Det er veldig hyggelig, sa Aleksander Aamodt Kilde til VG den gang.

Denne sesongen har bydd på flere nedturer for paret:

Kort tid etter Kildes fall i januar, pådro Shiffrin seg en kneskade. Hun vant i comebacket i Åre halvannen måned senere.

Paret har blitt svært populære også utenfor skisporet: