– Dette er kanskje den beste dagen i livet mitt. Jeg har alltid drømt om å score mot Tottenham. Familien min er her, det er en fantastisk følelse, sier en av kampens giganter, Emile Smith-Rowe, til Sky Sports etter kampen.

Martin Ødegaard (22) mottok fansens hyllest etter kampen. Den norske landslagsspilleren virker i storslag foran de kommende landskampene mot Tyrkia og Montenegro.

– Det var utrolig deilig. Det beviser hvor mye det betyr for fansen. Det har vært en spesiell dag, og det var deilig å kunne gi det her tilbake til fansen. Vi har hatt en litt trå start på sesongen, men slår tilbake med tre seirer. Så nå er vi virkelig med igjen, sier Ødegaard til TV 2, mens supporterne synger 22-åringens navn i bakgrunnen.

Arsenal hadde scoret to mål på de fem første kampene i Premier League før søndagens Nord-London-derby. Etter 34 minutter mot Tottenham var antallet økt til fem.

– Tottenham blir revet i filler av disse ville Arsenal-spillerne. Dette er trist for Spurs, det er vel over allerede? lød det retorisk fra tidligere Premier League-spiller Matthew Upson hos BBC.

Åpningsmålet kom allerede etter 12 minutter da Martin Ødegaard fant Bukayo Saka på kanten. Emile Smith-Rowe tok et lurt løp inn i feltet og foredlet Sakas innlegg til en drømmestart for hjemmelaget.

Et kvarter senere var Smith-Rowe servitøren da Pierre-Emerick Aubameyang doblet ledelsen. De to kombinerte fint og hurtig sammen på en overgang, og etter at ballen var satt kontrollert i det lengste hjørnet, kastet Aubameyang seg på knærne og feiret Thierry Henry-style. På tribunen satt franskmannen og applauderte.

Martin Ødegaard spilte en strålende kamp på midtbanen, og sammen med de andre ungguttene, Smith-Rowe og Saka, rundspilte Arsenal erkerivalen.

– Arsenal kan være stolt av disse guttene. Jeg håper at barna mine en gang kan bli som dem, roser Aubameyang.

Saka var litt heldig da han fikk kriget med seg ballen inn i feltet og økte til 3–0 til pause, men det var ingenting urettferdig bak overkjøringen.

– Herregud, Spurs er forferdelig, skrev lagets tidligere spiller Gary Lineker på Twitter.

For Nuno Espírito Santo var ydmykelsen krise. Presset var allerede i ferd med å bygge seg opp etter to strake 3–0 tap mot Crystal Palace og Chelsea, og manageren får nok ikke mer fred og ro etter en ny stjernesmell. Dette er første gang siden 2003 klubben slipper inn tre mål i tre kamper på rad.

For Tottenham klarte ikke å slå tilbake etter pause. Harry Kane var nære en redusering, men stjernespissen, som ønsket seg bort i sommer, står fremdeles målløs etter seks kamper i Premier League.

– Vi var ikke gode nok og Arsenal spilte godt. Det blir alltid vanskelig når man slipper inn tidlig, og vi klarte ikke å kontrollere kampen, sier Espirito Santo.

Selv om det ikke ble mål eller assist på Ødegaard denne gangen, var midtbanespilleren blant spillerne som utmerket seg - gjennom kreativitet, pasningssikkerhet og løpsvilje.

– Dette er noe det beste jeg har sett av Ødegaard på lang, lang tid, sa TV 2s kommentator Jesper Mathisen.

Både Arsenal og Tottenham har ni poeng etter seks kamper, men har omvendt formkurve. Førstnevnte åpnet med tre tap, Spurs med tre seire. Nå er situasjonen snudd på hodet.

– Dette betyr alt, det betyr verden. Vi ga alt for fansen og de motiverte oss. Vi er inne i en god stim og ønsker å vinne mer fremover, sier Aubameyang