– Jeg trodde han døde, jeg, sier Warholm til VG – litt på spøk, men også litt på alvor.

Han snakker om rivalen McDonald, som tok annenplassen i Warholms semifinaleheat. Under og rett etter målgang er han tydelig utilpass, og virker å ha fått et aldri så lite sjokk.

Etter heatet ble han liggende på bakken, og øynene gikk i alle retninger. Warholm gikk bort – og tok seg lang tid før han turte å forlate sin konkurrent.

– Ja, litt! Det så ikke bra ut, men det var visst bare astma. Så det var fint.

Se situasjonen her:

– Hva tenkte du da du var der borte?

– At jeg håper jeg slipper munn-mot-munn med ham, sier Warholm og ler.

McDonald selv bekrefter at han var «helt ute», og det var magen som vrengte seg i et hardt løp og uvante forhold innendørs.

– Det er mitt første innendørs-VM. Om folk blir bekymret når de ser meg slik? Nei, nei. Nå skal jeg forberede meg til i morgen, sier jamaicaneren.

Det tok noen minutter, men han var ved sine fulle fem i pressesonen ikke altfor lenge etter heatet.

GÅR DET BRA? Karsten Warholm borte hos McDonald etter heatet. Det gikk bra med jamaicaneren – som trengte litt tid til å hente seg inn. Foto: Lise Åserud / NTB

28-åringen løp i det andre heatet. De tre beste i hvert heat løper finale lørdag kveld. Nordmannen tok kjapt teten og holdt den til mål.

– Karsten hadde full kontroll, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal på sending.

Warholm har 45,05 sekunder som personlig rekord innendørs, satt for fem år siden. Fredag kveld løp han på 45,86.

Alexander Doom fra Belgia vant det første heatet, han satte ny personlig rekord med 45,69 sekunder.

Damene løp 400 meter først, Henriette Jæger ble nummer fire og var fire hundredeler fra finale.

En times tid før Warholm var Narve Gilje Nordås på dekket med sine 1500 meter inne i Glasgow. Han kontrollerte sitt heat og løp inn til heatseier og er klar for finale søndag kveld.