– Vi trenger ikke å snakke om i fjor. Jeg har fått en del spørsmål om det. Jeg synes det er litt teit å sammenligne, vi er et helt annet lag og utrolig mye bedre, så det kommer ikke til å skje, sier Zlatko Tripic til VG.

– Lover?

– 100 prosent.

Proppfull av selvtillit møter Viking-kapteinen pressen noen minutter etter å ha blitt matchvinner i toppkampen mot Bodø/Glimt.

Med åtte strake seirer og fulle tribuner har Viking-skuten for alvor fått vind i seilene og styrt med full kraft inn i gullkampen.

Stavanger-laget er tre poeng bak Glimt og kan komme à jour hvis de slår Lillestrøm neste runde, ettersom Glimt har spillefri.

I fjor var Viking også med i toppen. De toppet tabellen i to ulike serierunder og hadde los på medalje etter halvspilt sesong.

Parentesene betyr rangeringen i ligaen sammenlignet med de 15 andre lagene.

Grafikk: www.sofascore.com

Viking har igjen 13 kamper av 2023-sesongen. På deres siste 13 kamper i fjor sanket de kun syv poeng.

Etter at Viking slo nedrykkslaget Kristiansund 17. juli, vant de faktisk kun én av de siste 14 kampene i Eliteserien:

Foto: NIFS.no

Nå har Viking åtte strake seire i ligaen. Det er klubbrekord. I 1972 vant de syv på rad i Eliteserien.

– Hva er det som har gjort at dere er blitt såpass bra?

– Det er vel hardt arbeid som ligger bak dette. Vi er utrolig flinke til å nullstille og jobbe hardt i hverdagen. Vi har troen på veien vår og få frem Vikings DNA, svarer kapteinen og fortsetter:

– Og så har vi en selvtillit som vi er nødt til å ta vare på og en flyt som er viktig å ha når du skal spille toppkamper.

VG snakker med flere av aktørene fra Eliteseriens hovedkamp søndag, men ingen matcher energinivået til Vikings daglige leder Eirik Bjørnø i intervjusonen.

Han sier lattermildt at «Viking har blitt en sirkusklubb».

– Hvis du har fulgt Viking de siste årene er det brød og sirkus, det er bånn gass på banen, sier han til VG.

– Vi vet det er en lang sesong, og at man blir sliten i hodet av oppturer og nedturene. Men det er bare helt fantastisk i Stavanger om dagen.

– Det er ikke mange nedturer om dagen da?

– Det eneste du vet når det går oppover er at det kommer til å gå nedover, sier han glisende.

Da Eirik Bjørnø sier at han opplever et enormt engasjement rundt klubben, uansett om det er seiers- eller tapsrekker, legger han til:

– Uten publikum er det ikke noe Viking.

– Da blir det gullkamp til høsten?

– Nå så vi på tabellen i fjor, og det skal vi ikke gjøre igjen. Jeg tror vi teller opp i desember, sier han lattermildt.

Viking-trener Morten Jensen mener at oppskriften til de åtte strake seierne kommer av at de fokuserer på dem selv og nuet.

– Vi løfter ikke blikket så langt frem. Nå skal vi nyte, fokusere og analysere denne kampen her, sier Jensen til VG.

Viking møter sjetteplasserte Lillestrøm på Åråsen neste søndag. De gule og svarte fra Romerike tapte 1–3 mot serietreer Tromsø i helgen.