Manchester City 6–1 Southampton

Sergio Agüero scoret sitt mål nummer 150 da Manchester City knuste Mohamed Elyounoussis Southampton 6-1 og tok tilbake tabelltoppen i Premier League søndag.

Det ble etter hvert mye hjemmejubel da Elyounoussi og Southampton gjestet Manchester City. Ikke bare tok Pep Guardiolas menn tre poeng, men de tok også tilbake serieledelsen med en skikkelig målfest. Sergio Agüero kunne feire sitt Premier League-mål nummer 150.

Southampton hadde lite å by på av motstand og kom tidlig i trøbbel borte mot de regjerende mestrene. Først da Wesley Hoedt satte ballen i eget nett etter seks minutters spill, deretter da Agüero bredsidet inn 2-0 seks minutter senere.

Den argentinske spissen har nå scoret 150 mål på 217 kamper i den engelske toppserien. Kun Alan Shearer har brukt færre kamper på å nå 150 mål i Premier League-historien. Engelskmannen brukte i sin tid kun 212 kamper.

Da David Silva økte til 3-0 etter 18 minutter var det i realiteten ingen tvil om at de tre poengene det ble kjempet om skulle bli igjen i Manchester.

La Ings i bakken

Manchester City hadde kun sluppet inn tre mål på de ti første kampene, men mot Southampton ble rekken på overt ti timer uten baklengs brutt. Dommeren pekte på straffemerket da City-keeper Ederson feilberegnet en utrusning og sendte Danny Ings i bakken.

Straffen tok Ings selv og sørget for ett ørlite håp om spenning da han satte ballen i mål fra krittmerket.

Den spenningen ble borte da Raheem Sterling økte til 4-1 sekunder før pause. 23-åringen hadde da allerede to målgivende i kampen.

Aldri truet

City var nær ved å øke til 5-1 da Leroy Sané banket ballen i stolpen, men Sterling sørget for fire måls ledelse da han satte inn sitt andre mål for kvelden med 32 minutter igjen å spille.

Southampton kom bedre med i annen omgang og hadde flere muligheter til å redusere. Med 17 minutter igjen på klokka satte Soton-manager Mark Hughes inn Mohamed Elyounoussi, men verken nordmannen eller hans lagkamerater var i nærheten av å true City.

I kampens siste ordinære minutt satte Sané punktum da han gjorde ydmykelsen komplett etter nok en målgivende fra kampens store spiller, Raheem Sterling.

Dermed endte det 6-1 i Manchester, og de lyseblå tok tilbake tabelltoppen etter at Liverpool hadde den til låns etter lørdagens uavgjort (1-1) mot Arsenal.

City har 29 poeng mot Liverpools 27. Begge lagene forblir ubeseirede i serien etter helgens runde.

Neste runde er det klart for Manchester-derby når City tar imot United, mens Southampton tar imot Watford. (@NTB)