Nordmannen Carl Fredrik Hagen var i ledelsen i Vuelta a España underveis på den 9. etappen. Han kjempet seg opp de brutale stigningene og ble nummer elleve.

Hagen, som sykler sitt første treukersritt som proff, tok et jafs i sammendraget lørdag, da han klatret 15 plasser til en sterk 7.-plass.

Lotto Soudal-rytteren viste styrke også på den beinharde fjelletappen fra Andorra La Vella til Cortals d'Encamp i det lille fyrstedømmet i Pyreneene.

Han lå helt i front i store deler av etappen, og med sammenlagtfavorittene lenger bak i feltet var nordmannen en kort periode rittets sammenlagtleder.

Den 94,4 kilometer lange fjelletappen i Andorra ble avsluttet med en fem kilometer lang stigning i et voldsomt regn- og haglvær. Sammenlagt stigning på etappen var 3300 meter.

Slovenske Tadej Pogacar (UAE Emirates), feltets yngstemann, vant den brutale etappen. Hagen bet tennene sammen i den brutale stigningen mot slutten og kom i mål som nummer elleve, 1.46 minutter bak vinneren.

Med det klatret den norske rytteren enda en plass og ligger nå på sjetteplass, med under to minutter til teten.

Colombianske Nairo Quintana, som sykler for Movistar, overtok sammenlagtledelsen i Vuelta a España, mye takket være at lagkameraten Marc Soler fikk klar beskjed om å vente på sin kaptein helt mot slutten av etappen.