Helt på tampen scoret trønderen oppgjørets siste mål. Det var Svenssons første fulltreffer i nederlandsk æresdivisjon.

Den tidligere Rosenborg-backen nyter stor tillit i AZ og har hittil startet hver eneste seriekamp denne sesongen.

Også Fredrik Midtsjø har funnet seg til rette i Alkmaar-laget. Han spilte også samfulle minutter lørdag.

AZ Alkmaar er i kanonform og har vunnet sine sju siste kamper i æresdivisjonen.

Det har tatt klubben opp til annenplassen på tabellen. Opp til PSV Eindhoven skiller det fem poeng.

PSV har gått seirende ut av 13 av 14 seriekamper. Det ene tapet kom mot Heerenveen tidlig i september.

Martin Ødegaard var fortsatt ute med skade da Heerenveen spilte 2-2 hjemme mot Venlo. Laget fra skøytebyen har kun vunnet to av sine ti siste oppgjør i ligaen. Morten Thorsby spilte samtlige minutter for hjemmelaget.