Det var tolvte gang på 19 seriekamper at Ståle Solbakkens lag avga poeng.

Vanligvis så seiersvante FCK har hanglet fælt det siste halvåret. Søndag havnet Solbakkens menn under etter bare ett minutts spill. Filip Lesniak sto bak 1-0-målet til AaB.

Gjestene fra København utlignet ved Federico Santander etter litt over en halvtime.

FCK trenger å rade opp seirer for å skyte fart oppover tabellen, men det kom aldri flere scoringer i Aalborg.

Solbakkens lag har kun vunnet sju serieoppgjør denne sesongen. De øvrige kampene har endt med fem uavgjort og hele sju tap.

Dermed ligger FCK på en svært skuffende sjetteplass, og det skiller hele 17 poeng opp til erkerivalen Brøndby på tabelltoppen.

Høglis siste

Mandag kan i det minste Solbakken se fram til å se hvilket lag FCK møter i 16-delsfinalen i europaligaen på nyåret.

Tom Høgli kom for øvrig inn fra benken og spilte annenomgangen for FCK søndag. Det var hans siste kamp i dansk fotball, som etter helgens runde tar vinterpause. Høgli reiser nå hjem til Norge for å spille for Tromsø.

I kveldskampen klarte ikke Brøndby å utnytte FCKs poengtap og måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot AGF. Laget ledet med to mål, men det holdt ikke til seier. Dermed vil Midtjylland gå forbi og ta tabelltoppen om det blir seier borte mot Randers mandag.

Tidligere søndag ble Mathias Rasmussen matchvinner i Nordsjællands 3-2-seier over Hobro. Den tidligere Start-spilleren scoret 3-1-målet i det 68. minutt.

Hobros norske landslagsspiss, Pål Alexander Kirkevold, har ikke kjent følelsen av nettsus de siste kampene. Foto: Cilius, Frank / Scanpix Denmark

Målbrems for Kirkevold

Pål Alexander Kirkevold kom derimot ikke på scoringslista. Hobro-spissen satte superligarekord med mål i elleve strake kamper, men den siste måneden har han ikke kjent på følelsen av nettsus.

Quincy Antipas gjorde begge Hobros scoringer søndag.

Nordsjælland er nummer tre på tabellen med 39 poeng, mens Hobro står med 27 på plassen bak.

Sten Grytebust sto som vanlig i OB-målet da det ble 1-2-tap hjemme mot Silkeborg. Odense-laget innehar åttendeplassen.