Fysioterapeuten, som også er midtbanespillerens onkel, tror pausen fra fotballen i sommer kan føre til en mer behagelig start på neste sesong for nevøen enn da foregående sesong ble avsluttet.

– Vi håper gjennom fri og en annerledes periode med litt konservativ behandling at det kommer til å hjelpe, sier han til NTB.

Nevøen Martin har slitt med et vondt kne siden en kamp mot Villareal 5. januar.

Fikk kritikk

Ødegaard har fått kritikk for spillet sitt etter nyttår, som kan ha kommet av problemene med kneet. Likevel høstet han ros fra treneren i Real Sociedad, Imanol Alguacil, for å spille gjennom smertene.

Landslagsfysioen bekrefter at den typen belastningsskade 21-åringen har slitt med «gjør at prestasjonsnivået da kan endres», men vil ikke spesifikt kommentere verken kritikken mot nevøen eller rosen fra trener Alguacil.

Dalende formkurve

Midtbanespilleren imponerte en hel fotballverden i starten av sesongen og ble kåret til månedens spiller i La Liga for innsatsen i den spanske toppserien i september.

Før nyttår sto han med fire mål og fem målgivende pasninger på 16 kamper i La Liga, men med kneproblemene etter kampen mot Villareal har det gått lenger mellom målpoengene for 21-åringen i ligaen.

Assisten i returoppgjøret mot nettopp Villareal 13. juli ble nordmannens hittil eneste målpoeng i serien i 2020.

Riktig nok bidro han sterkt i Real Sociedads ferd til cupfinalen i Spania etter nyttår, med flere mål og målgivende pasninger, blant annet med en scoring i 4-3-seieren i kvartfinalen mot Real Madrid.