MÅLSELV FJELLANDSBY: Petter Solberg ble tidenes første norske verdensmester i rally i 2003. Elleve år etter, i 2014, ble han tidenes første verdensmester i rallycross og ble dermed også den første til å vinne VM i to forskjellige grener innen motorsport.

Neste år kan han og broren Henning Solberg, som har utallige NM-titler og flere pallplasseringer i rally-VM, bli ett av trekkplastrene til bakkeløpet i Målselv Fjellandsby.

– Vi jobber med Henning og Petter Solberg, bekrefter leder for bakkeløpet, Jan Helge Nilssen.

Sikter mot stjernene

Men det er ikke bare motorsport-brødrene fra Østfold arrangørene av bakkeløpet jobber med å få på plass til neste års arrangement.

Håpet er å få samlet flere verdensstjerner innen både rally, rallycross og drifting.

– Vi har laget en presentasjon om neste år der vi sikter inn mot stjernene. Så får vi se hvor mange av dem vi kan klare å treffe og få hånd om, sier Nilssen.

Henning Solberg var tidligere i høst på besøk i fjellandsbyen.

– Han var her for å se litt på de planene vi hadde og som vi la fram. Henning er en god mann med store arrangement, blant annet Solberg Ekstremshow, så vi så litt om vi var på samme tankegang. Det var vi absolutt. Da gjelder det bare å finne den helgen som passer og finne de førerne vi ønsker å ta med.

Langhelg

De fem årene bakkeløpet har eksistert har det blitt arrangert på én dag. I 2017 håper arrangørene å utvide hele arrangementet til en langhelg.

– Planen min er å ha et arrangement som går over flere dager. Vi ønsker at det skal skje noe i regionen Midt-Troms både torsdag, fredag og lørdag med topping av bakkeløpet på lørdag. Hvordan alt vil bli og hvordan det vil se ut til slutt vet jeg ikke, men vi har lagt en grunnplan.

– Hva er planene da for torsdagen og fredagen?

– Akkurat det kan jeg ikke si så mye om, men det er snakk om å lage aktiviteter på 3-4 forskjellige plasser i regionen. Alt skal ikke dreie seg om Målselv Fjellandsby. Det vil være flere som skal få nyte godt av det rundt omkring i distriktet.

TV-produksjon?

Det jobbes også med å få til en egen TV-sending fra arrangementet i 2017.

– Vi prøver å få det til. Men det er ting som enda ikke er klart. Det er litt opp og fram. Plutselig kan man komme til å sumpe borti at man får det til, sier Nilssen.

Lederen for bakkeløpet forteller at ryktene i motorsport-miljøet er mange og at han har fått mange telefoner om hvordan opplegget for neste år blir.

– Da sier jeg at jeg ikke kan være eksakt på noe, men det jeg kan være eksakt på er at vi jobber med det.

– Får vi det til kommer det til å bli en høydare innenfor motorsport i Nord-Norge gjennom mange tiår.

Jan Helge Nilssen har store planer for bakkeløpet i Målselv Fjellandsby. Foto: Mathias Brobakk Nordgård