– En meget god kamp. Jeg er sinnssykt glad for å være i semifinalen og slå Medvedev for første gang, sier Rune til TV 2 Danmark.

Han er første tenåring i semifinale i Monte-Carlo-turneringen siden Rafael Nadal i 2006.

Rune vant begge settene komfortabelt med 6–3 og 6–4 på grusen i Monaco. Dermed er han semifinaleklar i ATP1000-turneringen i Monte Carlo. Daniil Medvedev er rangert som nummer fire i verden, mens Rune er nummer ni.

Rune møter italienske Jannik Sinner i semifinale. Taylor Fritz og Andrej Rubljov møtes i den andre semifinalen.

SEIERSBRØL: Holger Rune er klar for semifinalen i Monte Carlo. Foto: Daniel Cole / AP

«Holger Rune fikk i perioder Medvedev til å ligne en juniorspiller. En vanvittig prestasjon, når man møter verdensfemmeren og sesongens mestvinnende», skriver den danske avisen Berlingske Tidende i sin dom.

Med seieren over Medvedev, hjalp Rune også norske Casper Ruud, som røk ut i 3. runde torsdag, til å klatre på verdensrankingen. Ruud tapte ingen poeng med tanke på at han fikk samme plassering i årets utgave.

Tittelforsvarer Stefanos Tsitsipas røk ut i kvartfinalen og faller med det ned fra tredjeplassen, og den tar Ruud over når rankingen formelt oppdateres tidlig neste uke. På «live-rankingen» er Rune selv foreløpig på syvendeplass, mens Ruud er på tredjeplass, Medvedev nummer fire og Tsitsipas nummer fem.