Rubiales bekrefter sin egen oppsigelse i et intervju med TV-personligheten Piers Morgan.

– Jeg elsker døtrene mine så høyt. De elsker meg høyt. Jeg er veldig stolt over dem. Jeg holder dem veldig kjært. Om jeg skal si opp? Ja, det skal jeg. Jeg kan ikke fortsette i jobben min, sier Rubiales i en snutt Morgan har publisert på Twitter.

Rubiales sier at han kom til konklusjonen etter å ha snakket og rådført seg med familie og nære venner.

– De sier til meg: «Luis, du må fokusere på å bevare verdigheten din. Du må fortsette å leve livet ditt. Hvis ikke du gjør det, kan du såre de du elsker og sporten du elsker», sier Rubiales.

Det fullstendige intervjuet sendes på tirsdag.

Det var under Spanias medaljeseremoni i VM at Rubiales kysset landslagsprofilen Jennifer Hermoso på munnen. Rubiales har hele tiden hevdet at kysset var med samtykke, noe Hermoso har avvist.

Som konsekvens fikk Rubiales kritikk fra flere fronter, blant annet den spanske regjeringen.

Forrige uke ble det kjent at voldgiftsretten i spansk idrett hadde innledet en etterforskning mot Rubiales. Det skjedde etter en begjæring av Spanias regjering. Dersom Rubiales finnes skyldig, risikerer han å bli utestengt i to år.

Onsdag ble det kjent at Hermoso går til sak mot 46-åringen. Anmeldelsen skal ha blitt levert på tirsdag.

Rubiales har også lagt ut et brev på sin Twitter-konto søndag kveld. Der sier han at han leverte oppsigelsen sin til fungerende president Pedro Rocha klokken 21.30 norsk tid. Han har også sagt opp som visepresident i det europeiske fotballforbundet (Uefa).

«Det har vært et stort privilegium å være Spanias fotballpresident de siste fem årene. Jeg ønsker ikke at den spanske fotballen skal bli skadet. Denne kampanjen er ute av proporsjoner», skriver Rubiales.

Han peker også på Spanias søknad om å arrangere VM i 2030, sammen med Marokko og Portugal, som en av grunnene til at han sier opp.

«Døtrene mine, familien min og de som elsker meg har lidd på grunn av denne overdrevne forfølgelsen og de mange usannhetene. På gaten kommer imidlertid stadig mer av sannheten frem for hver dag som går», skriver Rubiales.