Senay Fissehatsion tok NM-gullet i Frognerparken søndag.

Det var ingen Ingebrigtsen til start i NM i terrengløp i år. Men langrennsløperne Harald Østberg Amundsen og Didrik Tønseth var på start for å utfordre løperne. Og langrennsløperne kan være stolte, Tønseth tok bronse, mens Østberg Amundsen endte på 6. plass etter 10 kilometer.

– Jeg er fornøyd med medalje. Det er brutalt oppover og nedover og på flatene, de er så lette på foten, sier Tønseth om de argeste konkurrentene til NRK etter bronsen.

VANT: Senay Fissehatsion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Topp seks er jeg kjempefornøyd med. Det er lenge siden jeg har øvd på nedoverløping, sier Østberg Amundsen til NRK og avslører at det ble tungt på slutten.

– Jeg måtte slippe før jeg sprakk totalt.

Etter fire kilometer ble det strekk i feltet. Både Tønseth og Amundsen hang seg på teten. Langrennsløperne var godt synlige, Tønseth stilte i knallrosa joggesko, mens Amundsen hadde bakkekontakt med sine turkise sko.

Og etter åtte kilometer var Tønseth oppe i tet og dro, hadde Amundsen falt av. Mot mål sto landslagstrener Eirik Myhr Nossum og skrek og heiet Tønseth frem.

Tønseth tok NM-gull i terrengløp i 2018 og ble nummer to bak Henrik Ingebrigtsen i 2019. Dermed er medaljesamlingen fra terreng-NM komplett etter søndagens innsats.

Even Brøndbo Dahl løp inn til NM-sølv foran Tønseth i Frognerparken.

NM-GULL: Ingeborg Østgård vant i Frognerparken søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

I dameklassen ble det en dramatisk avslutning på 8-kilometeren. Hanne Mjøen Maridal fra Strindheim så ut til å ha kontroll på det hele, men på de siste hundre meterne kom Ingeborg Østgård fra Tjalve stadig nærmere og like før målstreken løp forbi Maridal og vant med tre sekunder.

– Det føles veldig bra, sier Østgård om NM-tittelen til NRK.

– Jeg hadde ingenting å svare med. Hun vant helt fortjent, sier Maridal om vinneren til NRK.