Portugiseren er ifølge italienske medier ikke skadet, men ble satt ut av «taktiske årsaker» av manager Andrea Pirlo før den høydramatiske seriefinalen mot Bologna.

De var nødt til å vinne sin kamp, og enten få hjelp av Hellas Verona mot Napoli eller Atalanta mot Milan, for å kunne kvalifisere seg til Champions League kommende sesong.

I Bergamo sendte Franck Kessié Milan foran på et straffespark i første omgang, og selv om Atalanta lenge truet det gamle storlaget, gjorde Stefano Piolis menn jobben og kvalifiserte seg til Champions League for første gang siden 2013.

Milan har vunnet Champions League syv ganger, senest i 2007. De endte på en andreplass bak serievinner og byrival Inter etter at enda en Kessié-straffe like før slutt sementerte sluttresultatet til 0–2:

Og da Amir Rrahmani sendte Napoli opp i ledelsen hjemme mot Verona etter en times spill, så det det virkelig mørkt ut for «den gamle dame» fra Torino, som selv ledet 3–0 til pause mot Bologna og gjorde sin del av jobben.

Verona-spiller Davide Faraoni kan nok imidlertid vente seg en solid blomsterbukett fra Juventus og Agnelli-familien.

Hans utligning på San Paolo gjør at Napoli havner utenfor topp fire og Juventus slapp med skrekken etter det som har vært en lite minneverdig sesong. De vant til slutt 4–1 over Bologna, etter scoringer fra Álvaro Morata, Federico Chiesa og Adrien Rabiot.

PS! Jens Petter Hauge satt på benken hele kampen for Milan.