– Bedre sent enn aldri! tvitret skadde Froome torsdag.

For åtte år siden vant spanske Juan Cobo det spanske storrittet foran Froome. Spanjolen har senere testet positivt for doping, og først nå har Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) formelt tatt fra ham seieren.

UCI fant uregelmessigheter i Cobos biologiske pass i perioden 2009-11. 38 år gamle Cobo, som la opp i 2014, er ilagt tre års utestengelse med tilbakevirkende kraft.

Juan Cobo smiler som sammenlagtvinner av Vuelta a España i 2011. Åtte år senere er han fratatt triumfen, som i stedet går til Chris Froome (t.h.). Bradley Wiggins (t.v.) rykker opp til 2.-plass. Foto: Arturo Rodriguez / AP / NTB scanpix

Cobo hadde en måned på seg til å anke UCIs avgjørelse til Idrettens voldgiftsrett (CAS), men han har ikke benyttet seg av den muligheten. Dommen er med det rettskraftig.

Med seieren står Froome, som ikke deltar i årets Tour de France på grunn av den stygge velten under trening tidligere i sommer, med syv titler i de tre store rittene Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

Han går også inn i historiebøkene som den første briten til å vinne et av de store rittene sammenlagt. Den statusen tar han over fra Bradley Wiggins, som vant Tour de France i 2012.

(©NTB)