En kvinnelig trener er ekskludert fra medlemskap i norske idrettslag i ti år etter å ha mobbet og trakassert barn og unge.

Det fastslår domsutvalget i Norges idrettsforbund.

– Vi er veldig glad for at vitnene ble trodd. Og så er vi godt fornøyd med at domsutvalget sier tydelig fra at mobbing og trakassering ikke hører hjemme i norsk idrett. Domsslutningen er grundig og godt gjennomarbeidet, sier generalsekretæren i det aktuelle særforbundet til VG.

Ifølge avisen var det særforbundet selv som anmeldte treneren.

Jenter ned i 8-9-årsalderen skal ha blitt fortalt at de hadde «ballongmager». Andre forteller om å ha blitt kalt «fleskeberg». To utøvere sier de har utviklet spiseforstyrrelser.

Noen av påstandene strekker seg helt tilbake til 1980-tallet. For to år siden meldte kvinnen seg ut av idrettslaget hun er tilknyttet, men er fortsatt daglig leder samme sted.

– En dom som er så tydelig hva gjelder mobbing og trakassering av barn, ser vi ikke som forenlig med det å ha en jobb i et idrettslag. Vi kommer til å følge opp dette, men kan ikke avsette vedkommende, sier generalsekretæren i særforbundet.

Kvinnens advokat, John Christian Elden, sier at avgjørelsen ikke har noen betydning for hennes jobb som daglig leder. Treneren nekter for at hun har opptrådt klanderverdig og vurderer ifølge Elden å bruke tid på en anke.

– At hun ikke får lov til å melde seg inn i NIF de neste 10 år, anser hun som uproblematisk, da det ikke er noen aktuell problemstilling for henne. Det viktigste var selvsagt at hun ikke er utelukket fra noen arrangementer eller på annen måte ikke kan delta i arrangementer, sier Elden til VG.