Joshua King viser at målformen er på vei. Onsdag scoret han i ligacupen, og lørdag satte han inn sitt første ligamål da Bournemouth tapte 1-2 borte mot Everton.

25-åringen hadde en eventyrlig fjorårssesong for Bournemouth, men måtte vente helt til den sjette serierunden denne sesongen før den første ligascoringen kom.

Joshua King scoret for Bournemouth, men jubelen stilnet raskt. Foto: NTB Scanpix

Den kom på vakkert vis etter 49 minutter lørdag da han fikk ballen dypt i banen av Charlie Daniels.

King tok med seg ballen og dro av en mann før han klinisk sendte av gårde en markkryper som snek seg inn ved Everton-keeper Jordan Pickfords høyre stolpe.

Kings lagkamerater maktet å holde ledelsen helt til det var spilt 77 minutter, men i løpet av en forferdelig femminuttersperiode var kampen plutselig snudd.

Oumar Niasse utlignet til 1-1 etter 77 minutter før samme mann dukket opp etter 82 minutter og satte inn 2-1 for vertene.

Bournemouth maktet aldri å komme tilbake og få 2-2-scoringen og resultatet gjør at laget ligger nest sist med tre poeng.

Everton ligger på 13.-plass med sju poeng etter seks serierunder.

United holdt unna da Mourinho ble bortvist

Manchester United måtte jobbe steinhardt for å forsvare 1-0-seieren borte mot Southampton. På overtid ble manager José Mourinho sendt på tribunen.

Romelu Lukakus scoring etter 20 minutter ble oppgjørets eneste på den engelske sørkysten. Dermed deler United fortsatt tabelltoppen med byrival Manchester City, som er foran på bedre målforskjell.

På et godt slått innlegg fra Ashley Young stanget Lukaku ballen mot mål, men Soton-keeper Fraser Forster vartet opp med en glimrende reaksjonsredning. Dessverre for hjemmelaget havnet returen rett foran Uniteds kraftspiss. Lukaku ga gjestene enkelt 1–0.

Belgieren har slått umiddelbart til etter overgangen til Manchester United. Så langt har han et snitt på ett mål per seriekamp. Han deler toppscorerlisten med Sergio Agüero (Man. City) og Álvaro Morata (Chelsea).

Trykket bakover

United hadde god kontroll på kampen fram til pause, men slet mer i annen omgang. Spesielt vertenes Nathan Redmond og Oriol Romeu var toneangivende. Sistnevnte kom til tre store sjanser etter sidebyttet, der den største kom etter en heading i det 67. minutt. En meter fra streken fikk Marouane Fellaini stanget unna i siste liten og avverget 1–1.

Southampton presset på til siste slutt, men det ville seg ikke for hjemmelaget

– Det er ikke alltid man kan spille fotball med høy kvalitet. Vi gjorde det de fleste lag i Premier League gjør i 90 minutter, og det er å spille med fem mann i forsvarsrekken. Det var en hard kamp, men jeg er fornøyd, sa Mourinho til Sky Sports.

Pangstart

I sluttsekundene på overtid snakket Mourinho seg i trøbbel. United-manageren ble bortvist fra benken og sendt på tribunen.

Manchester United står med fem seirer og én uavgjort på sine seks første ligakamper. Man må helt tilbake til Alex Fergusons tid siden storklubben sist hadde en lignende pangåpning.

Storseier sendte Manchester City på tabelltopp

Leroy Sané tegnet seg på scoringslisten da Manchester City slo Crystal Palace 4-0 i Premier League lørdag. Foto: Nick Potts/PA via AP / NTB scanpix.

Crystal Palace yppet seg innledningsvis mot Manchester City, men var fullstendig sjanseløse da Pep Guardiolas mannskap giret opp og til slutt sikret 4-0-seier. Roy Hodgsons mannskap kunne kommet under tidlig i første omgang da både Nicolás Otamendi og Fernandinho hadde store muligheter uten at de klarte å sette ballen i mål.

Etter 20 minutter kunne gjestene tatt en oppsiktsvekkende ledelse da Ruben Loftus-Cheek drev framover, men hans skudd endte til slutt i stolpen.

Samme mann fikk en ny stor sjanse etter 28 minutter som han ikke maktet å omsette i mål, men derfra og inn handlet alt om Manchester City.

Sané-scoring like før pause

Hjemmelaget tok ledelsen ett minutt før ordinær tid i førsteomgang da David Silva følsomt sendte Leroy Sané på løp inne i Palace sin sekstenmeter. Sané brukte først et touch på å lure Scott Dann opp i pølseboden før han kontrollert rullet ballen i mål under keeper Wayne Hennessey.

Etter pause handlet det kun om ett lag, og spørsmålet ble til slutt hvor stor seieren ville bli.

Raheem Sterling avsluttet en glimrende kontring med å øke til 2-0 etter 51 minutter, og samme mann la på til 3-0 kun åtte minutter senere.

Sergio Aguero fikk ballen til høyre inne i bortelagets sekstenmeter og slo ballen flatt inn foran mål. Der ventet Sterling som fikk en enkel jobb med å sette inn sitt andre for dagen.

Tabelltopp

Etter 79 minutter var det endelig Aguero sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Spissen, som hadde fem mål i Premier League før kampen, fikk servert et perfekt innlegg fra Sané og headet inn 4-0. Resultatet gjør at Manchester City inntar tabelltopp i Premier League med 16 poeng, takket være bedre målforskjell enn byrival Manchester United.

For Crystal Palace fortsetter den elendige sesongstarten. Laget er helt sist med null poeng etter seks kamper.

Morata-show i Chelseas storseier

Álvaro Morata tok Chelsea tidlig i ledelsen borte mot Stoke. Senere fullførte han sitt første hattrick for klubben. Foto: Nigel French / PA / AP / NTB scanpix

Chelsea fikk det uvanlig lett i bortemøtet med Stoke. En brennhet Álvaro Morata slo til med hattrick i lørdagens 4-0-seier.

Lenge var ikke Stoke direkte dårlige, men ble nådeløst straffet for slurv. Allerede etter to minutter kunne Morata skremmende enkelt gi Chelsea ledelsen.

Spanjolen ble spilt i bakrom av César Azpilicueta, og alene med Stoke-keeper Jack Butland avsluttet han pent fra rundt 16 meter.

Sent i kampen la samme mann på til både 3-0 og 4-0. Det skjedde mellom det 77. og 82. minutt.

Morata har blitt en umiddelbar hit i Chelsea. Den tidligere Real Madrid-spissen står allerede med sju mål og to assist etter seks Premier League-kamper. Ingen andre spillere har fått en bedre Chelsea-start, melder statistikkleverandøren Opta.

Brøler

Etter en halvtime sto det 0-2 på Stokes lystavle etter at bortelaget utnyttet en kjempetabbe fra Darren Fletcher. Skotten forsøkte å bryste ballen tilbake til lagkamerat Bruno Martins Indi, men i stedet snappet Pedro opp ballen og dunket den vakkert i venstre hjørne.

Stoke klarte å sette trykk på Chelsea mot slutten av første omgang, men spillet ga ikke noe sluttprodukt å vise til.

I det 53. minutt var gjestenes Marcos Alonso heldig som slapp unna sitt andre gule kort. Spanjolen var for sent ute da han løp ned den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf. Dommeren nøyde seg med å gi hjemmelaget frispark.

Heng

Chelsea henger så absolutt med i kampen om å forsvare Premier League-tittelen. London-laget ligger på tredjeplass med sine 13 poeng. Det skiller tre poeng opp til serieleder Manchester City og tabelltoer Manchester United.

Tapet var Stokes tredje så langt i høst. Mark Hughes' menn står med fem poeng og ligger på nedre halvdel av tabellen.