Elverum – FyllingenBergen 37–32 (2–1 sammenlagt)

Bergenserne slo tilbake og sørget for 1–1 i kamper da de vant 33–29 på hjemmebane søndag, men borte i Hedmark var de sjanseløse akkurat som i den første kampen.

Den gangen tapte de 42–29. Torsdag var de nærmere, men måtte se seg slått med fem mål.

Dermed har regjerende sluttspillmester Elverum igjen overtaket, og har matchball når den fjerde av potensielt fem kamper spilles i Bergen mandag.

Alexander Ørjevik Westby var kampens store spiller. Kantspilleren viste avslutningsferdigheter på høyt nivå da han scoret på 11 av 12 forsøk. Han ble kampens toppscorer.

– Dette var deilig. Jeg synes vi sist kamp taper på tenning og aggressivitet. Det synes jeg vi klarer å rette på i dag. Vi har grei kontroll hele kampen, egentlig, sier Westby i et intervju med TV 2.

Vil avgjøre i Bergen

Nå har de alt i sine egne hender når den fjerde kampen spilles i Bergen mandag.

– Vi må være langt bedre enn det vi var sist. Klarer vi det så skal vi forhåpentlig ta dem der, sier toppscoreren.

Men Elverum kan ikke forvente seg noen enkel oppgave. Tross nedtur torsdag, er FyllingenBergen klar for å gi tøff kamp.

– Hver kamp lever sitt eget liv, og vi har vist at vi kan ta dem hjemme, sier bortelagets Mario Matic.

Elverums Alexander Ørjevik Westby storspilte for Elverum i semifinalekampen i eliteseriesluttspillet mot FyllingenBergen. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sterk Elverum-åpning

Hjemmelaget klinket til fra start. Etter ni minutter var det 6–2 til vertene. Deretter økte de ytterligere, og ved halvspilt omgang var Elverum i seksmålsledelse. Gjestene klarte å spise inn forspranget noe, men til pause ledet likevel hjemmelaget komfortabelt 19–15.

Og det virket ikke som den regjerende sluttspillmesteren ønsket mer spenning enn nødvendig. I løpet av annen omgangs første ti minutter var 19–15 blitt til 26–19 og FyllingenBergen var voldsomt på etterskudd.

Den ledelsen var gjestene aldri i nærheten å hente inn. Riktignok fikk de pyntet litt på resultatet i sluttminuttene, men Elverum vant til slutt kontrollert 37–32 og er nå i førersetet i semifinalen.

I den andre semifinalen leder ØIF Arendal 2–1 over Kolstad. Laget fra Trondheim vant overraskende første kamp, men da våknet seriemesteren og vant de to neste.