– Jeg føler jeg kjører oss på huet og ræva ut av denne stafetten. Det er ikke gøy å ødelegge for et lag, sier Lien til TV 2.

Det toppet seg da Tandrevold misset med sine fem første skudd på den stående skytingen – og måtte ut i tre strafferunder på sin ankeretappe.

Men da var allerede medaljehåpet ute. Det så riktignok lyst ut halvveis, men så måtte Ida Lien ut i to strafferunder på tredjeetappen.

– Det er vondt å se på. Vi vet hun gjør så godt hun kan, men hun får det ikke helt til som hun ønsker, sier Juni Arnekleiv til VG.

Se intervju med Lien under:

De norske skiskytterne har slitt stort på stående skyting i dette mesterskapet. Tirsdag bommet Lien med syv av ti skudd på normaldistansen. Lørdag ble det nok en brutal opplevelse for 26-åringen.

– Vi må bare ta vare på henne så godt vi kan, sier Arnekleiv – som ga Lien en stor klem i målområdet etter den grusomme opplevelsen på standplass.

Overfor VG erkjenner Lien at nervene tok overhånd.

– Det var ikke noen god opplevelse. Ikke gøy i det hele tatt, sier Lien.

TRØSTET HVERANDRE: Ingrid Landmark Tandrevold får en klem i målområdet etter stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB

Det var Frankrike som vant. Det var deres første VM-gull på kvinnestafetten noensinne. Sverige ble nummer to, mens Tyskland tok bronse.

Norge ble til slutt nummer ti, 3 minutter og 43 sekunder bak franskmennene. Totalt ble det 16 ekstraskudd og fem strafferunder.

– Et drittmesterskap, slår Arnekleiv fast.

Ingrid Landmark Tandrevold fikk mediefri i mixed zone etter stafetten. Med full støtte fra lagvenninnene:

Men det så lyst ut halvveis. Med totalt to bom og raskest tid i sporet på sin etappe, var Norge bare 16,4 sekunder bak etter Karoline Knottens etappe.

– En imponerende etappe, oppsummerte Ole Einar Bjørndalen.

Juni Arnekleiv noterte seg for fem bom. Det var imidlertid flere nasjoner som sleit – dermed hadde Norge bare 19,2 sekunder opp til ledende Estland da Ida Lien ble sendt ut på sin tredjeetappe.

Med én bom på den liggende skytingen, levde medaljehåpet for Norge. På stående raknet det imidlertid fullstendig. Lien bommet fem ganger – og måtte dermed ut i to strafferunder.

– Det er forferdelig vondt å se på, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

– Det er en veldig tung opplevelse på standplass. Dette stående-marerittet fortsetter, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Og da Ingrid Landmark Tandrevold bommet seks ganger på sin stående skyting – og måtte ut i tre strafferunder – var marerittet komplett.

– Jeg prøvde å gamble, men som man så: Jeg er ikke på det rette mentale stedet, så jeg klarte ikke det på noen som helst måte, sier Tandrevold.

SLO TILBAKE: Frankrike fikk en tøff start, men reiste seg etter to gode etapper av Justine Braisaz-Bouchet og Julia Simon. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Dermed ble det ingen medalje på de norske kvinnene, i likhet med fjoråret. Da endte Norge på en sjetteplass. Før det sto Norge med tre strake VM-gull (2019, 2020 og 2021) på kvinnestafetten.

– Det gikk ikke, men du ser jo at Italia er enda lenger bak enn oss. De tok jo gul i fjor. Det svinger veldig, sier Tandrevold.