– Talentet hans er større enn han selv vet. Han blir en superstjerne. Jeg gleder meg til å hjelpe ham på veien og jeg er helt overbevist om at han blir en veldig, veldig stor stjerne, sier danske Philip Zinckernagel etter Club Brugges triumf i Bodø.

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren er bare en av mange som har latt seg imponere av ungguttens rykk og finterepertoar.

Nusa selv var ikke med til kalde Bodø som følge av en ryggskade, men er på plass i varme Larnaka. Der erkjenner landslagssjef Ståle Solbakken at han er usikker på den nye kantyndlingen.

– Nusa er et stort spørsmålstegn, sier Solbakken dagen før kamp.

– Vi har et stort ansvar der. Club Brugge har hvilt ham veldig i to-tre uker. Treneren tar ut laget, men her er det medisinske overveielser som må tas hensyn til.

– Hva sier han selv, vil han spille? – Det er her at det skal være noen voksne til stede. Alle vil jo spille, svarer Solbakken.

Tross skadeproblemer flyr Nusa høyt om dagen.

– Det er litt guttedrøm. Det er det man jobber for fra man er kjempeliten, sier Nusa til VG om tilværelsen.

Oppmerksomheten har blitt så stor at han blir skjermet fra pressen både på klubb- og landslag.

– Han snakker med dere i dag, men så får han hvile resten av uken. Vi vil ikke at han skal bli sliten mentalt. Vi vil at det mentale overskuddet skal være der, så skal vi passe på ham fysisk, sa Ståle Solbakken på en tidligere pressekonferanse.

Selv sier Nusa følgende om oppmerksomheten:

– Jeg føler at jeg har taklet det fint. Jeg har bare prøvd å ta inn de nye opplevelsene. Det har blitt litt ekstra oppmerksomhet, men det er normalt. Det har ikke vært noe problem, sier Nusa til VG.

PASSES PÅ: Sikkerhetssjef Geir Ellefsen satt seg ned med Antonio Nusa under tirsdagens pressetreff. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det virker som dette bare er en liten smakebit på hva Nusa kan vente seg i fremtiden. I hvert fall om vi skal tro lagkameratene.

– Han kan klare alt. Jeg har ikke sett mange spillere være på hans nivå i en sånn alder. Med det talentet han har så kan han bli en verdensstjerne, sier Club Brügge-keeperen Simon Mignolet, som har en fortid i blant annet Liverpool.

Det kan virke som 35 år gamle målvakten stiller seg bak avgjørelsen til Brügge og NFF.

– Han er en smart fyr og må holde beina på bakken med all oppmerksomheten han får, men jeg tror at hos oss er han på det beste stedet han kan være, sier Mignolet.

Hugo Vetlesen er lagkamerat med Nusa både på klubb- og landslag. Han avslører overfor VG at han har påtatt seg rollen som storebror.

– Han er en fantastisk fin gutt og vi har fått et fantastisk forhold på kort tid. Når han ikke har lappen så blir det noen butikkturer. Jeg kjører ham rundt og prøver å ta litt ekstra vare på ham, for det er godt å ha en del dansker og en nordmann som kan henge sammen. Vi har fått et godt bånd, sier Nusa.

Kjenner du en ung fotballspiller med stjernedrømmer? Det nye magasinet «Fotballstjerner» inneholder kule bilder og masse fakta om de beste spillerne i verden akkurat nå. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)