– Det er et spøkelse som henger over Casper Ruud. Det har blitt litt mange annenplasser for vår mann, sier TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

I sin andre Masters 1000-finale ble det nok et tap for det norske tennisesset.

Casper Ruud slo ut verdensener Novak Djokovic i semifinalen av ATP-1000-turneringen i Monaco lørdag, men kom aldri opp på samme nivå mot Stefanos Tsitsipas.

Ruud gratulerte sin overmann på seremonien i etterkant og kom med følgende melding til sitt eget team:

– Jeg er lei for at vi ikke klarte å ta seieren denne gangen, men jeg føler at vi kommer nærmere en stor tittel, sier Ruud på stadionspeaker.

Jeg ser frem til å forhåpentligvis få en ny sjanse i fremtiden, fortsette å jobbe hardt sammen og bryte den siste barrieren ved å vinne en turnering som dette, fortsetter 25-åringen fra Snarøya.

Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB

Tsitsipas, nummer tolv på verdensrankingen, brøt ut i tårer etter seieren.

– Jeg kan ikke få takket vennene mine og familien min nok. Og om det finnes en Gud, så må jeg takke for å ha gjort dette mulig. Dette er utrolig for meg, sier grekeren til arrangøren.

– Casper kommer ikke helt til. I det første settet er Tsitsipas helt klart over ham i tempo, oppsummerer tenniskommentator Christer Francke på TV 2.

Han fortsetter:

– Og så er det et annetsett hvor tempoet går ned og det blir mer spill om ballen. Det passer bra for Casper som server bra hele veien, men så er det en greker som bryter helt på slutten og har maksimal uttelling.

Tsitsipas var overlegen i åpningssettet og brøt Ruud hele tre ganger. I annet sett holdt det med ett brudd for Tsitsipas, som tok sin tredje tittel i Monte-Carlo Masters.

Casper Ruud hadde muligheten til å bryte Tsitsipas’ serve ved åtte anledninger, men grekeren reddet samtlige breakballer gjennom kampen.

– Det er en fantastisk kamp fra grekeren og det er en middels kamp fra Casper. Han spiller et dårlig førstesett og et relativt greit annetsett, men klarer ikke ta vare på mulighetene han spiller seg til, sier Krogh Sundbø.

Grafikk: www.sofascore.com

Ruud har aldri vunnet en tittel over ATP 250-nivå. Han har nå nådd tre Grand Slam-finaler og to Masters 1000-finaler, men gått tapende ut av samtlige.

Hittil i denne sesongen har 25-åringen vært i tre finaler, men Ruud har ikke tatt en tittel på ATP-touren siden april i fjor.

Til uken skal Ruud delta i ATP 500-turneringen i Barcelona. Også den er på grus.