Formel 1-profilen Lando Norris (24) har hentet Petter Solbergs sønn som én av bare fire unge sportsstjerner han vil samarbeide med.

– Kult, sier Oliver Solberg til VG.

McLaren-føreren har grunnlagt selskapet Quadrant. Også McLarens Formel 1-sjef Zak Brown er medeier.

Hva de driver med? Det bør du helst være under 25 år for å skjønne. Men det handler om innhold til sosiale medier, innhold som unge mennesker vil sluke.

Lando Norris og de fire andre er alle under 25 år.

– Både Lando og jeg har det travelt i hvert vårt VM, så vi har ikke rukket å møtes ennå. Men jeg håper kanskje vi kan få tid i sommer, sier Oliver Solberg.

– Det handler om klær, sosiale medier, filming, gaming ... Vi skal engasjere, fortsetter han.

De tre andre som er plukket ut av Lando Norris, er OL-vinneren på rullebrett Keegan Palmer (21), motocross-dronningen Lotto van Drunen (17) og den spanske roadracingføreren Iván Ortolá (19).

– Alle er unge, og det er noe av poenget. Dette er noe helt nytt og veldig spennende å være med på, sier Oliver Solberg.

– Meningen er at det skal være lønnsomt for alle.

– Lando Norris sa høsten 2022 at han kunne tenke seg å bytte ut Formel 1-bilen med rallybil en dag ...

– Hehe, ja, og jeg sa at han kunne få en prøvetur med meg. Men de sier at det som skjedde den gang, ikke er grunnen til at jeg er plukket ut nå.

– Så hvorfor kontaktet de nettopp deg?

– De likte hvordan jeg profilerte rallysporten på sosiale medier, at jeg gjorde det mer personlig og viste også det som skjer utenfor selve sporten.

– For meg er det perfekt at min viktigste sponsor, Monster, nå også har signert med McLarens Formel 1-team med Lando. Det gir nye muligheter.

Pappa Petter Solberg er ikke så veldig overrasket:

– Jeg husker at en 16 år gammel Lando og faren hans kom bort til meg under Autosport Awards i 2016 og fortalte at de likte rally. Den gang var han jo ganske ukjent.

Oliver Solberg kjører denne sesongen VM i den såkalte WRC2-klassen for Skoda. Målet er å vinne gull.

Foreløpig ligger han på delt 1. plass med den franske Citroën-føreren Yohan Rossel.

Neste løp går i Portugal om to uker. Det som skjedde der i fjor, er kanskje en av grunnene til at Lando Norris valgte Solberg:

– Jeg hadde vunnet der, men så fikk jeg ett minutts straff for å ha tatt noen «do-nuts», gliser Solberg junior.

Pappa Petter Solberg gjorde i sin karriere mange «do-nuts» for å glede fansen, men de siste årene er reglene skjerpet. For Oliver Solberg endte det altså med at mistet seieren på dette.

PS: VG har forgjeves søkt Lando Norris’ kompanjong i Quadrant, Jamie MacLaurin.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2024-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)