Storhamar knappet innpå Vålerenga etter å ha vunnet hele 9-3 mot Manglerud Star i eliteserien i ishockey tirsdag.

Regjerende mester Storhamar hadde ingen problemer med å ta seg av Manglerud Star i OL-amfiet på Hamar.

Bortelaget fra Manglerud tok ledelsen ved Jesper Hoel, men etter det handlet alt om Storhamar. Simen Edvartsen og den hjemvendte helten Patrick Thoresen sørget for at Storhamar var i ledelsen før midtperioden.

Aaron Irving, Niklas Fogström, Victor Svensson og Mikael Zettergren scoret i tur og orden i andre periode slik at hjemmelaget ledet 6-1 før siste periode.

Evan Allen reduserte to ganger for Manglerud, men Jens Jakobs, Martin Rønnild og Steffen Thoresen fullførte overkjøringen til 9-3-seier.

Storhamars Patrick Thoresen kom nok en gang på scoringslista mot Manglerud Star tirsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ringerike-seier

Storhamar har tre poeng opp til serieleder Vålerenga etter tirsdagens runde etter at Oslo-laget gikk på en smell mot nyopprykkede Ringerike.

Etter en målløs første periode ga Rolf Aastad x 2 og Joachim Engesveen Ringerike et solid forsprang før siste periode.

Roy Johansen fikk imidlertid gehør for sin pauseprat og Axel Eidstedt, Rasmus Ahlholm og Stefan Espeland sørget for forlengning. Der ble Michael Söderberg helten for Ringerike. Stillingen ble til slutt 4-3 til Ringerike.

Oilers i forlengning

Frisk Asker er tabelltreer etter 4-3-seier mot Stjernen. Endre Medby og Mats Frøshaugs scoringer i tredje periode snudde kampen til Frisk-seier.

Stavanger Oilers måtte ha forlengning for å sikre seier mot Sparta. David Morley ble matchvinner med sin andre scoring for kvelden.

Tommy Kristiansen kom på scoringslista i sin gamle hjemmearena, men det ville seg ikke for Sparta som var på vei mot seier fram til Jacob Lagacé sikret forlengning med 45 sekunder igjen av tredje periode. Oilers vant kampen 5-4.

Oilers klatrer forbi Sparta på tabellen til fjerdeplass med like mange poeng.