Vålerenga inntok tabelltoppen med lørdagens borteseier mot Frisk Asker, men Storhamar kom à jour med sin målfest foran 3242 fornøyde tilskuere.

Patrick Thoresen scoret tre ganger da Storhamar slo Manglerud Star forrige helg, og noterte også en assist. Søndag overgikk den tidligere NHL-, KHL- og SHL-proffen det med tre mål og to assist.

Han sto for pasningen da Robin Dahlstrøm gjorde 2-0 i første periode, mens han selv satte inn 4-1-målet i midtperioden. I siste periode spilte han fram Dahlstrøm igjen til 6-1. Etter at bror Steffen satte inn 7-1 scoret han selv både det åttende og niende målet.

Vålerenga og Storhamar har begge 75 poeng, to flere enn Stavanger Oilers som hadde spillefri i helgens runde. Storhamar har spilt én kamp mer enn de to andre gullkandidatene.

Lillehammer på fjerdeplass tok tre nye poeng søndag, da Sparta ble slått 4-2. Austin Cangelosi scoret både det første (på straffe) og siste målet. Lillehammer ledet 3-0 nesten halvveis i siste periode, men to reduseringer skapte ny spenning før Cangelosi punkterte den.

Manglerud Star vendte til 3-2-seier over Stjernen etter forlengning og er nå bare to poeng bak fredrikstadlaget. Lagene ligger på de to siste sluttspillplassene.

Neste kamp for Stavanger Oilers er torsdag borte mot Stjernen.

Hele tabellen ser du her (ekstern lenke).