Felix Baldauf slo Aleksander Hrabovik fra Hviterussland i lørdagens finale i 98-kilosklassen.

22-åringen imponerte og vant finalen med sifrene 2-1.

– Jeg skjønner ikke helt hva jeg har gjort. Folk er helt ville rundt meg her. Når andre klarer slike ting, så tenker jeg «fy f... dette er stort». Men når jeg står her selv, så skjønner jeg det ikke helt, sa en svært glad Baldauf til VG.

Det var Norges første EM-gull på herresiden siden Lars Rønningen vant i 48-kilosklassen for 25 år siden. Marthin Hamlet Nielsens bronse i samme vektklasse var forrige norske EM-medalje. Den kom i 2014.

– En helt vanvittig sterk prestasjon, sier sportssjef i bryteforbundet Anders Hestdalen til Aftenposten.

– Dette er hans egentlige mesterskapsdebut. Likevel var det ikke så overraskende at han vant - vi visste at han var god nok til å slå de beste, sier Hestdalen.

Norsk brytesport har opplevd noen store øyeblikk i Serbia. Fredag vant Grace Bullen finalen i kvinnenes 58-kilosklasse.

– Det har vært to fantastiske dager, sier Hestdalen, som selv har vært til stede under mesterskapet.

Se video: Her sikrer han EM-gullet

Baldauf slo ut ukrainske Dimitrij Timtsjenko i semifinalen. Den norske bryteren gikk fra å lede 7-0 til 7-7, men gikk videre fordi han underveis hadde kastet som ga flest poeng.

Nordmannen slo ut OL-mester Artur Aleksanyan fra Armenia i kvartfinalen, mens han danket ut Araz Hasanov fra Aserbajdsjan med 2-1 i åttedelsfinalen. I kvalifiseringen vant han med sifrene 6-2 i møtet med tsjekkiske Artur Omarov.

Baldauf ble i 2014 første nordmann til å vinne gull i junior-EM. Samme år tok han juniorbronse i VM.

(Aftenposten/NTB)