En vakker scoring av Alexander Sørloth la til rette for tre poeng i Georgia, men etter en svikt i det norske forsvaret så utlignet Georges Mikautadze.

– Hvis Leo skal satse alt på å vinne den, så må han vinne den. Hvis ikke må han stå bak. Den overrasker nok Stefan. Så får han et perfekt førstetouch og er gjennom. Det skal ikke skje på det nivået her, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Etter kampen var det tilsynelatende dårlig stemning mellom Strandberg og Østigård. Førstnevnte sier at han sitter med en «dårlig følelse» og at Norge fortjente å vinne.

– Du virket forbannet etter kampen?

– Jeg synes vi gjør to gode kamper. Det er seigt å sitte her med kun ett poeng.

Vålerenga-spilleren virket irritert i pressesonen etter kampen. Han dyttet blant annet bort mikrofonen til en annen journalist under intervjuet med VG:

– Hvordan vurderer du baklengsmålet?

– Leo blir litt het, og så kommer han på blindsiden og får et perfekt touch. Det er dårlig – og sikkert mye både jeg og Leo kunne rettet på der. Jeg synes vi står bra bakover i store deler av kampen.

– Fikk Leo en skyllebøtte etter kampen?

– Nei. Det var ikke på Leo. Det var på noe annet, sier Strandberg.

Til NRK sier han imidlertid at tordentalen var rettet mot åndalsnesingen, men ikke stort mer enn det.

– Det er noe som blir mellom han og meg. Det var ikke noe personlig.

Les også: VG-børsen etter Georgia-Norge

Heller ikke stoppermakker Leo Skiri Østigård ønsker å si for mye om hva som skjedde etter kampen. Han avviser at det handlet om baklengsmålet.

– Nei, det var ikke om den situasjonen. Det var noe helt annet.

– Hva var det da?

– Nei, det trenger jeg ikke å si.

Om baklengsmålet sier han følgende:

– Vi slipper inn ett mål og det er ikke bra nok selvsagt. Men denne kampen kunne blitt avgjort lenge før.

Innbytter Sander Berge var blant spillerne som var nærmest situasjonen. Han bekrefter at stopperne diskuterte seg imellom.

– De hadde jo spilt i 90 min, og litt frustrasjon er det naturligvis når dommeren blåser av og man har spilt 1-1 i en slik kamp.

– Handlet det om baklengsmålet?

– Det vet jeg ikke. Det var ikke noe til meg, det var mer mellom dem, så jeg fikk det ikke med meg.

Før kampen skapte kraftig vind trøbbel for alle på arenaen:

Landslagskaptein Martin Ødegaard bommet på en gigantisk mulighet da han satte ballen over det åpne målet. Han har følgende å si om frustrasjonen i spillergruppen:

– Folk bryr seg mye og folk har lyst å lykkes. Når vi ikke får en seier som vi burde hatt og skulle hatt så er det selvsagt tungt, men vi kan ikke deppe for mye. Det er lenge igjen, sier Ødegaard til VG.

Høyreback Marcus Holmgren Pedersen synes spillerne stort sett er flinke til å holde sammen også når det butter.

– Det er ikke så mange som er negative til hverandre og sier det er den og dens feil. Selvsagt blir det mye følelser når alle har så lyst og tror på at vi skal klare EM. Da gjør det litt vondt, sier Holmgren Pedersen til VG.

Han er imidlertid ikke sikker på hva som skjedde etter kampslutt.

– Det fikk jeg ikke med meg. Jeg sto for langt unna. Jeg tipper de snakket om hva de kunne gjort bedre, sier han.

Norge har fått en tøff start på EM-kvaliken etter 0–3-tapet for Spania lørdag kveld og nå uavgjort borte mot Georgia tirsdag. Dermed står Norge med bare ett poeng etter to kamper.