Henny Reistad sendte Norge til VM-finalen med sitt 15. mål i siste sekund av ekstraomgangene mot Danmark. Dermed var det slutt på dramatikken i Boxen.

Etter 18 minutter ledet Frankrike semifinalen 13–3.

– De står og sover i forsvar. Det verste jeg har sett av et semifinalelag i VM. Det kunne like gjerne vært Grønland, meldte Viaplay-kommentator Daniel Høglund med adresse Sverige.

– Total kollaps, sier TV6-ekspert Claes Hellgren om forsvarsspillet ifølge Aftonbladet.

– De er veldig gode på å straffe oss. 37 innslupne er katastrofe, sier Sveriges Linn Blohm.

Det har vært meldt om sykdom i den franske troppen før semifinalen. Men semifinalen ble frisk nok. Frankrike ga Norge en nesestyver i Trondheim sist søndag.

SVERIGE FALT: Nathalie Hagman og Sverige sjanseløse mot Estelle Nze Minko & co. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Men det er kommende søndag gullet skal avgjøres. De franske jentene er – tross seieren i Trondheim Spektrum – ute etter revansje.

Norge slo Frankrike i VM-finalen for to år siden. Også da var Henny Reistad sentral i en stor norsk snuoperasjon.

De norske jentene slo også Frankrike i fjorårets EM-semifinale. Frankrike ble også satt på plass i EM-finalen i 2020 i Herning. Nora Mørk gjorde et stort comeback med mye corona og ingen tilskuere.

VM-FINALE IGJEN: Olivier Krumbholz ledet Frankrike i VM-finalen mot Norge allerede i 1999. Søndag er han med de franske jentene for sjette gang i VM-finalen. Krumbholz har to VM-titler. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Sverige har fortsatt sjansen til å ta si første VM-medalje noensinne. De møter Danmark i bronsefinalen søndag. Men Jamina Roberts & co. må heve seg flere hakk for å ha sjanse på pallplass i VM-avslutningen.

Vipers-spilleren klarte å heve omgivelsene litt etter hvert.

Men semifinalen var kjørt etter det første kvarteret.

Frankrike gjorde ingen stor kamp. Det var det ikke behov. Men de satte på cruisekontrollen. De var aldri truet. Tamara Horacek dominerte med ni mål.

Frankrike er det eneste laget som har vunnet alle sine åtte VM-kamper.

VM-finale: Norge – Frankrike søndag kl. 19.00.