«Alle» trodde midtbanejuvelen skulle signere for Liverpool etter at det anerkjente nettstedet The Athletic fredag skrev av Brighton og Liverpool hadde blitt enige om en overgang for Caicedo.

Troen hos Liverpool-fansen ble heller ikke mindre av at Jürgen Klopp bekreftet klubbenes enighet på en pressekonferanse samme dag.

Kort tid etter Klopps uttalelser meldte flere medier om at Caicedo hadde fått kalde føtter, og at han skal ha informert Liverpool om at han var innstilt på en overgang til Chelsea.

Nettopp Chelsea og Liverpool barket sammen i sesongåpningen søndag:

Mandag kveld ble det altså bekreftet på Chelsea sine hjemmesider at Caicedo har vraket Liverpool til fordel for de blå fra London og manager Mauricio Pochettino.

– Jeg er veldig begeistret over å være i denne store klubben, og trengte ikke å tenke to ganger da Chelsea ringte. Jeg visste med en gang at jeg ville signere for klubben. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Caicedo.

Ifølge den anerkjente overgangsjournalisten Fabrizio Romano selges ecuadorianeren for 115 millioner pund – omtrent 1,5 milliarder kroner. 21-åringen har signert en avtale frem til 2031 – med opsjon på ytterligere ett år.

Inkludert i kontrakten mellom klubbene er en videresalgsklausul.

Like før Caicedo-overgangen ble bekreftet, meldte både The Athletic-journalist David Ornstein og Romano at nok en midtbanespiller vil vrake Liverpool til fordel for Chelsea. Southampton-spiller Romeo Lavia skal nemlig også ha bestemt seg for å gå til London-klubben.

For Brighton og manager Roberto De Zerbi betyr Caidedo til Chelsea at de mister en av sine viktigste menn:

– De store klubbene kan kjøpe spillerne våre, men de kan ikke kjøpe sjelen vår og lagånden. Det er ikke på markedet. Det er viktigere enn når spillere forlater oss, forsikret De Zerbi på pressekonferansen før Premier League-åpningen i helgen.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)