Med vind på godt over 10 m/s var Hovland på et tidspunkt oppe på delt 5. plass på Royal Liverpool-banen etter to strake birdier, men storspillet løyet utover dagen.

Det ble hele seks bogeyer:

  • Nordmannen ble tatt av vinden på det tredje hullet da han regelrett «shanket» det andre jernslaget ut i roughen og måtte jobbe inn en bogey.

  • På hull 7 fikk han en slice med driveren på utslaget ut i en dyp bunker.

  • På det niende var det en lang parputt som ble noen centimeter for kort.

  • På det 11. hadde han en mye kortere og enklere parputt – men bommet noe uforståelig til høyre.

  • Det fjortende hullet ble en ny kamp for par fra en fairway-bunker, og igjen ble det marginer imot på en lang parputt.

  • Banens nest siste «monsterhull» ble heller ingen god opplevelse for Hovland, som så vidt klarte å redde bogey etter et svakt utslag.

Gikk du glipp av denne? Hovland fikk seg en uhyggelig overraskelse fra oven på torsdag:

Det blåste godt ute ved kysten vest for den britiske storbyen Liverpool fredag ettermiddag. Royal Liverpool er en såkalt «links»-bane, en ujevn bane mellom sanddyner uten noen trær, som er svært utsatt for vindkast.

Vind er noe Viktor Hovland er godt kjent med både fra Norge og ikke minst den paddeflate amerikanske staten Oklahoma, der han bor. Likevel lot han seg påvirke på den bølgete banen på Merseyside.

Utslagene satt stort sett på fairway, men innspillene på green var ikke alltid presise nok – og halvdistanseputtene ble ofte stang ut.

Plutselig hadde 25-åringen gått fra seierskampen, til en kamp for å klare cuten (endte på +3).

Heldigvis for Hovland kunne han senke skuldrene med birdie på hull 15 og 18, og med det klarte han cuten greit.

Sist Hovland ikke klarte en cut var i Scottish Open i juli 2022. Rekken som nå er på 24 turneringer uten å havne bak cuten er den nest best på PGA-touren bak Xander Schauffeles 29.

En The Open-seier i 2023 må han dog se langt etter. Han er på par (+0) etter to runder. Brian Harman leder turneringen på –10.

Travis Smyth vant på et vis han også: Han klarte hole-in-one på det 17. hullet (Hovland klarte bare bogey der fredag). Se det historiske slaget her: