Etter ei uke med spillefri, innleder de spillekåte Gutan i ettermiddag høstsesongen på et sommerlig Alfheim.

10 posisjoner skiller TIL (3. plass) og Sandefjord (13. plass) på tabellen i Eliteserien. I tillegg er Gutan ubeseiret på Romssa Arena etter 16. mai, så hjemmelaget fortjener et enormt favorittstempel før kveldens slag.

Lager Gutan biff av «hvalfangerne», eller senker søringene TIL-skuta i Ishavsbyen?

Følg kampen sammen med iTromsøs chatolog Helge Skog fra klokka 15.45. Kampstart er 17.00.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

Fantastisk spill av TIL. Gratulerer så mye til Tromsø by som har fått ett lag i toppen i Norge, og forhåpenligvis også Europa neste år!!

Obser

Takk for følget, folkens!

Neste helg er det Sarspsborg 08 som skal karnøfles av Gutan. Vi snakkes da.

A-TY!

Jeg elsker denne gjengen. De kan farsken meg få til noe virkelig stort denne sesongen.

Gutan e go!

Corner

Gratulerer hele byen, og alle fans!

TARZAN Bundolo

Herlige scener. Dette har vi ikke hatt for mye av de siste årene.

Folk reiser seg, og jubler, idet Helstrup kommer alene bort for å takke de fremmøtte.

En av TILs beste kamper denne sesongen, dette. At det tok så lang tid å få knødd kula i målet får vi tåle, så lenge det blir hjemmeseier nummer fire på rappen.

Viking dommer klarte ikke slå TIL 😄😄👊👊

MackArena

DOMMEREN var KLART kampens dårligst aktør. Han må få en pause

Obser

Gutan mener business i år. Det er bare å finne frem gull-, sølv-, eller bronsepussen.

YES! For en herlig seier.

5 400 hjemme mot Sandefjord er enormt. I fjor hadde det kommet 2 500.

Martin

NÅ MÅ DU BLÅSE AV!

Haugis får gult for å hale ut tida. Helt topp.

Vetle Walle Egeli

Kepperen til de blå er ute og snapper ballen foran Norheim.

Sanefjord har ballen høyt i banen. Liker ikke dette.

2 minutter igjen ...

Ælske Alfheim og gutan

Geir Olsen

Herlig av Øyvann! Der er han kjapp.

Ok, tabellen er "uendret" sia sist helg..

Joey R.

3 poeng mer til TIL.

Helge Skog

#alfheimisgreatagain

Folk reiser seg, og applauderer i takt, rundt meg.

Koskela stanger unna et innlegg.

Det var i meste laget!

5 minutter tillegg.

Det er ÅPENBART at dommeren har kampen med Viking på øret. Nå må han sannsynligvis utvise en TIL spiller så Sandefjord skal beseire TIL, eller?

Obser

Haugis er ute og fanger et innlegg.

Herlig, høyt press fra Norheim. Sandefkjord ender med å slå bort ballen.

MackArena

Fantastisk, blir nok sølv dersom TIL fortsetter spillet sitt som i dagens kamp. Napoleon burde starta kampen...

Joey R. ;D ;D ;)

Haugis går i bakken i en duell. Dommeren dømmer målspark for TIL.

Koskela og Norheim innpå for TIL.

Det var helt sykt fortjent. Nå må Gutan beholde kontrollen.

Alfheim Felt A.

Innbyttere er iiiiiiskald. Nydelig assist fra Ruben.

Endelig sitter den i nettet!

Napoleon scorer!

Blir det Koskela innpå som ekstra spiss helt på tampen, mon tro?

Obser

TIL har skapt nok sjanser til å score en haug med mål. Ekstremt ineffektivt i dag.

En dommer fra Stavanger er vel Viking supporter? Da ordner han vel poengtap for Tromsø!

Dalglish

Er det mulig? To helt ENORME sjanser til Nordås og Paintsil.

Hjørnespark til Tromsø
Tromsø
Kent-Are Antonsen

Mye pent småspill rundt fetet til de blå, men man må jo skyte for å få mål.

Det er svakt av Nordås! Den skal han rekke frem til.

Geralt

Har Nordås scora for TIL da han sist var på laget?. Synes han bare er nesten....

ar-holse

11 minutter pluss tillegg å gjøre det på, for Gutan. Må gjenta at det er helt ko-ko at det står en smultring i målprotokollen for TIL.

Sjansebonanzaen fra 1. omgang er tilbake.

Fy f.... , for en sjanse! Erlien med innlegg, som Nordås er EN centimeter fra å skli inn i kassa.

Ser ut til å gå mot et unødvendig poengtap. Det har vi ikke råd til om det skal bli gull.

Geralt

Elsker at folk snakker om gull.

Helge Skog

Nordås får kula i beina, fra Ruben, men ballen triller inn til keeper.

🤐

Joey R. 🙄

Enig med MackArena!!! NFF vil ikke ha 2 nordnorske lag i teten/vinnere av Eliteserien!

Obser

Ny 0-0-kamp hjemme? Helstrup-ball 🥶🥶

Martin

Nordås farlig frempå! Det nærmer seg nå ...

Tromsø

Hvor mange tilskuere på Stadion i dag, og hvor kommer dommeren fra?

Dommeren er fra Forus og Gausel IL, men for øyeblikket er han på bærtur.

Helge Skog

Jeg tørr våge påstå VAR & dommere ilag med NFF hadde en agenda idag

MackArena

5.411 tilskuere i dag.

Litt trøkk fra TIL nå. Byttene hadde umiddelbar effekt.

Tromsø

Det var SPARK i leggen på Erlien. Åpenbart et frispark. Muligens har dommeren glemt kontaktlinsene og kortstokken!!!

Obserr

Elendig frispark fra Kenta. Dødballene hans har ikke vært av sedvanlig kvalitet i dag.

Kenta blir venstre stopper, mens Paintsil blir venstre vingback.

Hvor faen har de funne den dommeren? Begynner å bli mistenkelig det her.

Bjørn

Jenssen og Duoif ut. Det er offensivt!

Erlie tas like utenfor 16-meteren, men dommeren er jo helt kokt.

Tromsø
Lasse Nordås
El Hadji Diouf
Tromsø
Anders Jenssen

Dårlig siste 10 minutter av Tromsø. Sandefjord har alt for mye ball, og TIL klarer ikke holde på kula. Gjør noe, Gaute!

Geralt

Kanskje VAR så meldingen min på riksavisen Tromsø???

Obser

🙏 🙏 🙏

Joey R. 😇

Napoleon skal også innpå!

Tipper at Erlien og Diuof går ut.

OK. De finner selvfølgelig ut at ja, det var offside.

Sander Risan Mørk

Da skal vi vel ha et kvarter med «VAR-drama».

Sikkert veldig spennende for dem som ikke liker fotball.

VAR

Daddys Boy scorer, men det dømmes offside!

Kvalfangeran har fådd en solid forstærskning av NFF-lakeien i gult.

Tribune felt A.

VAR dømmer ikke fordel Tromsø, det gjør ikke heller dommeren. NFF /VARog dommerteamene burde komme seg på skolebenken!! Åpenbar straffbar takling utenfor 16 meteren i favør TIL!!

Obser

Nordås skal innpå nå.

Vet du hvorfor TIL holder to av de som har lag mye mål i det siste, på benken ?

Målmons

Sykdom og skade. Men de kommer nok innpå.

Helge Skog

Har dommeren et malingsspann under drakten?

peik999

Værmelding: Metorologisk har gjeninnført "Skogbrann-fare" varsel for Tromsø.. 🤔

Joey R. 🙄

To fantastiske blokkeringer på rad. Der redder Gunder og Vesterlund sine lagkamerater.

Svært merkelig oppreden av dommeren etter pause. Han har tydeligvis bestemt seg for å ikke følge med i det hele tatt.

Hadde vel ikke gjort noe om enten Nordås eller Romsaas hadde kommet inn nå...

Krøvel Velle-Volle

Å spille mot 12 kan være utfordrende

peik999

Erlien mangler det lille ekstra i dag. Har ikke dagen. Få innpå Nordås. Vi trenger en spiss!

Geralt

Ruben peises rett i bakken, men dommeren er jo åpenbart ikke helt til stede.

Winther, Romsaas, Nordås og Norheim i oppvarming nå.

Perfekt ball fra Saka til Erlien, men TILs spiss får ikke skutt.

Tåkefyrste velde i NFF har satt opp en dommer uten bruk av VAR..

MackArena

Dommeren "feig" igjen. Den taklingen fra Sandefjord spissen ER gult kort. Han skulle tidligere ha fått gult kort og da hadde han vært ute av banen. Men dommeren "ser ingenting"! Tro hvorfor?

Obser

TIL dominerer, men dette har ikke vært samme sjansebonanza som 1. omgangen.

Nullstilt igjen i Haugesund...

Joey R.

Daddys Boy med et skikkelig overfall på Øyvann. Det blir vel god, gammeldags tilsnakk fra dommeren, tenker jeg.

Wow, hva skjer? Haugesund som er et bunnlag leder 1-0 over Glimt... ???

Joey R.

Er bare som det skal være.

Helge Skog

Gunder går i bakken inne i Sandefjord-feltet! Null reaksjon fra dommeren, selvfølgelig.

Heia Helge, hilsen en på kamp:) Godt spill av gutan og bra trøkk på gamle Alfheim. Heia TIl.

Anders.

Lykke til i 2. omgang!

Helge Skog

Neeei! Helt sinnssykt pen pasningsspill fra Ruben og Saka, men Erlien kåler bort ballen på 16-metersstreken.

Daddys Boy (ja, han heter det) prøver et skudd. Haugis fanger holder ballen, på faderlig vis.

Dommarn har vært svak i mange situasjona der TIL sku hatt frispark og Sandefjord gult. Så sløses d for mykje og slurv

Kjell-Ole

At det faktisk er noen som kaller seg #helstruput må jo tyde på smittsom hjerneblødning. Ellers vil jeg si at jeg har stor tru på at Sandefjord daffer av og at vi vinner lett utover 2 omgang.

Richard

Som trøst, hverken Viking eller Glimt har utrettet noe nevneverdig i sine tilsvarende første-omganger, så TIL; Våkne opp, Face-up, kom igjen, Do your Magic - og berre - Peis på!!! ;D ;D ;D Ny omgang, nye sjanser - og det e No (!) det skjer... carpe diem, seize the day, grip muligheita (!) ❤️ ⚽ ❤️

Joey R. :) :) :)

Ingen bytter i pausen.

Kenta slår corneren for lavt. Klareres enkelt.

Litt på på dassen, men DER var man på plass.

Tromsø
2. omgang

Jeg tar sjansen, og garanterer mål de siste 45. Heng med etter pause, folkens! Nå skal jeg ta et beger med rød saft.

kanskje et kynisk spørsmål, men kor e dramatikken? fine sjansa og godt tempo, men syns omgangen har vært veldig så-så

kriss

Vi magler bare mål. «Dramatikken» er som regel best på teater.

Helge Skog

45 minutter med festfotball, men Helstrup må få en målscorer inn på banen. Jeg ser gjerne både Nordås og Napoleon ute på matta.

Pause

Skudd fra Ruben blir blokkert. Pent forarbeid av Paintsil.

Gundersen har vært og er SVÆRT GOD i år!!!

Obser

Dommeren reagerer selvfølgelig ikke.

Ja!! ;D Det må det bli Mack IPA ufiltrert... ;D ;D ;D

Joey R. ;D ;D ;D

Paintsil går i bakken, inne i feltet! Så ut som han ble hodt der.

Herlig tunnel (!) fra Gundersen. Den glunten er i form.

Spørsmål til Helge: Hvis jeg "ofrer" en "gul" kyling som ligger i fryseren, tror du at det vil hjelpe på dagens kamp..??? ;D ;D ;D ???

Joey R. ;)

Ja, klart! Anbefaler å ofre en øl i samme slengen.

Helge Skog

Øyvann får seg en kakk i en duell. Kommer seg heldigvis opp igjen.

eh, jeg har nå gått over til tarot-kort... ;D

Joey R. ;D

Herlig gjennombruddspasning fra Kenta, men keeper når kula like foran tærne til Paintsil.

Svarten te sjangsesløsing på Gutan i dag!

Dommer er "blottet for kunnskap". Det er greit at TIL får fordel av ballen, men episoden i forkant tilsier gult kort. Det bør dommeren ta i bruk. Nå kan Sandefjord "gjøre hva som helst" for å stoppe TILgutan, men ingen konsekvenser

Obser

Helt ufattelig at det fortsatt er en smultring i målprotokollen for TIL.

Feberredning av Keto, på skudd fra Ruben!

Tromsø

Neeeeei! Ny megasjanse på dødball. Denne ganger er det Dunder-Gunder som lar reklameskiltene bak mål få svi.

Vesterlund runder på kant nok en gang. For en kis! Måtte TIL beholde denne danske juvelen også neste sesong!

Tromsø

5-5-0 med en og annen kontring er ikke noe jeg vil kalle offensivt. Og så fort angrepet er over, går TIL over til å gjøre som Håndball, og møter motstanderen på egen 16-meter

#helstrupout

Haha, artig!

Helge Skog

Men at dette skal ende 0-0, som i Sandefjord tidligere i sesongen, har jeg null tru på.

Halvtime spilt, og lagene er nærme å «nulle hverandre ut» etter en fresk start.

Vegard E burde oftere prøve å gjøre noe selv med baller han får, i stedet for kun å servere videre. Spissser SKAL fokusere på å lage mål og få andre til å servere han!

Obser

Det e no det skjer... æ har sett 1-0 før pause i krystall-kula mi ;D ;D

Joey R. ;)

Diouf mister ballen, men harstadværingen lukter fare og blokkerer veien mot mål for de blå.

Håper virkelig det skjer noe snart. Ja vi har hatt noen sjanser, men tydelig at Sandefjord har skjønt plan A, som er den eneste taktikken TIL har. Få inn litt offensivt spill.. Gutan kan når de vil

Å skape målsjanser var prov på offensivt spill sist jeg sjekka.

Helge Skog

Men nå dovna det litt av ute på matta. Kom an, boys!

At TIL har en rekke gode spillere på benken, som egentlig fortjener en plass i 11-eren, er en jævlig god følelse.

Fint å se at Diouf har fått litt sjøltillit i kroppen igjen, etter utvisningene tidligere i sesongen.

Han har en litt uryddig stil, men allikevel klare styrker i spillet som Pep Helstrup og co kan jobbe videre med.

Det er ingen som ER SÅ MYK at de klarer det "bittet". TIL tar dette hjem uten det kunststykke!!

Obser

Erlien slenger frem en skank. Skuddet går midt på keeper.

Nå burde TIL ha ledet kampen. Håper ikke dette sjansesløseriet ender opp med å bite oss i ræva.

Stor TIL-sjanse, som ender med at Diuof skaller ballen litt uttafor nordmålet.

HERLIG trøkk fra TIL, og håper det bare fortsetter!

Obser

Artig kamp, men TIL lar dessverre gjestene føle seg i overkant velkomne nå.

Nei, den så jeg i mål! Erlien stusser, og Øyvann setter ballen noen små centimetre utenfor mål.

De skjelver litt i sine blå kortbukser nå, søringan.

Tromsø

Hei Helge. Det ryktes at om TIL taper i dag så må alle iTromsøs ansatte begynne på Keto-dietten, introdusert av Sandefjords keeper Hugo Keto. Kan du bekrefte dette?

Haaken Trondsen

Det blir Mack-og-Mydland-diett forever, for min del.

Helge Skog

Saka prøver et skudd med yttersida. Progressivt, men ufarlig.

Diouf rydder opp i forsvar, etter at de blå ypper se litt inne i TIL-feltet. God start på matchen fra vår venstre vingback.

Brassespark fra Diouf! Går riktig nok noen etasjer over mål.

Saka får ei tå på ballen. Skuddet blokkeres ut til corner.

Tromsø

Haugis bommer på ballen, idet han skal bokse! Den påfølgende headinga lander hedligvis på nettaket.

.... som Diuof klarerer til corner.

Frispark i innleggsposisjon for de blå ...

Vesterlund med dagens første avslutning. Setter ballen utenfor nordmålet, etter innlegg fra Kenta.

Fun fact: Ingen av målscorerne fra tilsvarende oppgjør i fjor spiller lengre på TIL

Dr. Stats

Øyvann og Haugis med et pasningsmessig «svelge tunga»-øyeblikk, men det ender bra.

Tromsø

TIL tar kontroll fra første spark. Gjestene svarer med å presse høyt.

Kom aan TYYYYØØØØL!

Kampstart

«Vårt rødhvite fort».

Herlig og helt korrekt banner fra Forza.

;) ;) ;) ;D ;D ;D

ÅÅ-ÅÅ-EEE-ÅÅ!

Her kommer hardhausan fra nord og og blautfeskan fra sør ut på matta.

Uavhengig av dagens resultat (TIL vinner ;) Sevflgelig!!) men med det sagt så kommer TIL til å ytterlige rase oppover på tabellen neste helg grunna finale-playoff for Glimt, Molde og Brann i Europa cupen sia deres elite-kamper blir utsatt + at Viking egentlig skulle ha spilt mot Molde den helga, trur eg.. ;) Nice! ;)

Joey R. :)

Jeg er 100 prosent med på denne tankerekka!

Helge Skog

Siden Helstrup ikke vil snakke om medalje, MÅ vi jo snakke om medalje.

Akkurat nå er det 5 peng opp til sølvplass, og 2 poeng ned til 4. plassen. Men Viging og Røkke sine pappagutter har henholdvis en og to kamper mer spilt enn TIL.

Med seier idag vil vi være 5 poeng over Molde på 4. plass, med en kamp til gode. Begynner å lukte medalje på lang vei for dette TIL laget!

Amen!

Helge Skog

Er det sant at den legendariske blekka "store stå" gjennomoppstår nå i disse medgangstider?

Nordmålet

Aner ikke, men alle bør jo få stor stå av det som skjer både på banen pg tribunen for tida.

Helge Skog

Mye krutt å hive inn på topp sjøl om han Hilmir e borte

Hansjordnesbukta

Ja, deilig å ha litt luksusproblemer på spissplass. Det hadde vi virkelig ikke da sesongen starta.

Helge Skog

Jeg kjenner to små TIL-spillere som ville sikre seg billett så nært Forza som mulig. Slik blir nye supportere rekruttert!

Allerede en del kids på plass på stadion. Ingenting er bedre enn det!

Gratis inngang for unger i matcher som uansett ikke selger ut, burde TIL ha fiksa for mange år siden. Kudos for at ledelsen nå faktisk gjør det.

Bra med applaus idet laget kommer ut til oppvarming.

Jeg registrerer en del frykt for dagens motstander, blant flere TIL-hengere. Det vises til at dette er et lag TIL tradisjonelt sett har dårlig statistikk mot.

Men, hallo! Vi snakker om Sandefjord. De skal sendes hjem som slakt fra Alfheim - uansett form og tabellposisjon.

Mest rask i bortelagets lagoppstilling, selvfølgelig, men jeg må dra frem én perosnlig favoritt: Nummer 20, Franklin Daddys Boy Nyenetue.

Hva skal man si? Overraskende om han er en skikkelig mammadalt.

Er det isjas eller kjønnsykdom som feiler Nordås siden han aldri blir spilleklar?