Chris Froome satser i år ekstra hardt på Tour de France. Briten velger derfor å ofre sitt tittelforsvar i Giro d'Italia.

Sky-stjernen innrømmer at det ikke har vært en enkel avgjørelse å sette strek over sesongens første Grand Tour-ritt.

– Jeg fikk noen helt utrolige minner der i fjor, men for meg er Tour de France hovedmålet. Da er det bedre å stå over Giro d'Italia i 2019, sier Froome.

33-åringen drømmer om å bli den femte rytteren gjennom historien som vinner Tour de France fem ganger. Lance Armstrong tok i sin tid sju titler, men ble senere fratatt samtlige av dem etter å ha havnet i dopingklistret.

– Jeg er kommet til et punkt i karrieren der jeg må starte å tenke på hva slags ettermæle jeg vil ha. Å kunne vinne Tour de France fem ganger og komme på en eksklusiv liste vil være enormt stort for meg, sier Froome.

Giroen starter 11. mai og varer til 2. juni. Froome vant fjorårets utgave foran Tom Dumoulin.

Også Geraint Thomas har Tour de France som sesongens største høydepunkt. Han slo til og vant rittet sist sommer. Også der ble Dumoulin nummer to. Thomas skal også satse på VM-tempoen på hjemmebane i Yorkshire i september.

– Hovedmålet mitt er å få best mulig resultat i Tour de France. Hadde jeg ikke vunnet touren i 2018, hadde jeg kanskje vurdert Giroen og Vuelta a España, men som tittelforsvarer ville det vært trist å ikke dra tilbake eller ikke kjøre touren 100 prosent, sier Sky-rytteren.

Tour de France går mellom 6. og 28. juli.