Vålerenga så lenge ut til å ha god kontroll, men det ble likevel dramatiske sluttminutter i bunnkampen mot Sandefjord.

Kort tid etter at Stefan Strandberg hadde doblet ledelsene for gjestene, slo Sandefjord tilbake med Danilo Al-Saed. Svensken vartet opp med et nydelig soloraid og sørget for spenning i kampen.

Tross Sandefjord-press, holdt Oslo-laget unna. Vålerenga får dermed et lite pusterom til resten av bunnstriden i Eliteserien og har nå tre poeng ned til kvalikplassen.

– Poengene er ekstremt viktig når vi er der vi er på tabellen. Alle klarer å lese tabellen og forstå viktigheten av å vinne kampen i dag, sier Vålerenga-sjef Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

JUBEL: Vålerenga kan feire for en svært viktig seier. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Andrej Ilić har vært en stor suksess så langt i Vålerenga-trøyen. Mot Sandefjord kom den serbiske spissen nok en gang på scoringslisten.

Tidligere Sandefjord-spiller Mohamed Ofkir vartet opp med fint raid ned mot høyresiden, før han la inn ballen feltet. Der ventet Ilić, som kontrollert nikket ballen i mål rett før pause.

Scoringen var serberens sjette for Vålerenga i alle turneringer. Spissen scoret også to mot Bodø/Glimt i cupkampen på torsdag. Ilić kom til klubben i august.

Like etter pause skulle vondt bli til verre for Sandefjord. Et innlegg fra Henrik Bjørdal gikk i hånden på Vetle Walle Egeli, og dommer pekte på straffemerket.

Fra krittmerket var Stefan Strandberg sikker. Kapteinen klinket ballen hardt til venstre for seg selv og doblet ledelsen for gjestene.

– Den høyrefoten her har jeg gjort en karriere på, sier Strandberg til TV 2 etter kampen.

DOBLET: Strandberg skøyt høyt og hardt på sitt straffespark. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Scoringen til formspiller Al-Saed skapte spenning de siste 20 minuttene, men det ble med håpet for Sandefjord.

– Utrolig surt nå. Jeg føler at vi skal få med oss noe i dag, sier Sandefjord-kaptein Jesper Taaje til TV 2 etter kampen.

Laget er fortsatt på trygg plass, men står på samme poengsum som Haugesund som nå innehar kvalikplassen.