– Herlighet, det er et bra løp – godt under norsk rekord, sier mor og trener Unn Merete Lie Jæger på telefon rett etter målgang.

Oppturen kom under World Indoor Tour i tsjekkiske Ostrava, som ble vist på VG+ Sport. Lieke Klaver fra Nederland vant og satte årsbeste i verden med 50,54.

Henriette Jæger løp seg opp fra tredje- til annenplass på slutten med rekordtiden 51,57 – tre hundredeler innenfor kravet til innendørs-VM i mars.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet mitt. Litt rotete, men det kommer seg alltid med flere løp i beina, sier Jæger på Friidrettsforbundets Twitter/X-konto.

– Solid løp, men hun stivner litt mer på oppløpssiden enn jeg håpet. Hun fikk hammeren, det er melkesyre opp til ørene, sier mamma Jæger.

REKORD GLAPP: Amalie Iuel hadde rekorden innendørs på 400 meter frem til tirsdag kveld. Foto: Javad Parsa / NTB

Jægers tidligere personlig rekord innendørs var 52,33, mens Amalie Iuel hadde norsk rekord på 52,25 fra februar 2020.

– Det er alltid morsomt med norsk rekord. Det er kjempestas. Vi har mål om å sette rekorder, så håper vi å gå fra norske rekorder til å gjøre det godt internasjonalt, sier mor Jæger.

Iuel hyller sin «overkvinne».

– Skikkelig imponerende, spesielt imponerende å gjøre det innendørs. Det lover jo også veldig godt for utendørssesongen med tanke på både EM og OL, skriver Iuel i en SMS til VG.

– Jeg tar av meg hatten nok en gang. Dette var skikkelig moro!

Aremark-løperen noterte også norsk innendørs-rekord da hun løp på 22,99 på 200 meter tidligere i januar – som er årsbeste i verden.

Sist sesong satte Henriette Jæger norsk rekord på 400 meter (utendørs) med 51,03. Hun tok sølv i U23-EM i fjor.

Se resten av stevnet fra Tsjekkia her: